Politika

Mehmet Tekelioğlu: Abdullah Gül Bağımsız Aday Olacaktı

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı günlerce konuşulan ve yaptığı açıklama ile aday olmayacağını sözlerine ekleyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu Abdullah Gül’ün bağımsız aday olma düşüncesi içerisinde olduğunu ifade etti.

Tekelioğlu yaptığı paylaşımlarla beraber bu konuda belirttiği ifadelerde ise;

Diğer önemli bir husus Abdullah Bey’in de bahsetmiş olduğu gibi kendi üzerinde geniş bir mutabakatın mevcut olup olmadığı konusu olarak biliniyor.

Bu konu bir hayli yanlış anlaşılmış gibi. Abdullah Bey Temel Bey ile temas ettiği süreçte bu geniş toplumsal mutabakat konusunun önemsendiğini belirtti.

Gül, halkı Müslüman olan ülkeler coğrafyasını iyi bilmektedir. Sohbetlerinden bu ülkelerin iç çekişmelerden en kadar zarar aldıklarını söyler. Türkiye’yi böylesine bir çekişmeye sürükleyebilecek adımlardan herkesin uzak durmasını belirtir.

Sözünü etmiş olduğum iç çekişmeye olanak vermeden Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamın AK Parti geleneğinden gelen bir kişi tarafından doldurulmasını temin etmenin yolu yarışın iki kurucu arasunda geçmesini sağlar.

Abdullah Bey’in Karamollaoğlu’nun temaslarıyla ortaya çıkan bir çatı aday olma hedefi yoktur. Toplumsal analizler elde edilebilseydi yüz bin imza ile bağımsız aday olacaktı bunun çatı adaylıktan farkı olduğunu sürekli belirtiyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA