Politika

Meral Akşener: 'artık hesaplar ebcet hesabından başka bir yöne doğru dönmüş durumda'

Meral Akşener, Erzurum Taş Mağazalar’da esnaf ziyaretinde bulundu. Yerel seçim çalışmalarını Erzurum ilinde sürdüren Akşener, Devlet Bahçeli’nin anlam veremediğini söylediği sözlerini eleştirdi. Bahçeli ‘nin son zamanlarda Millet ittifakı hakkında söylediği sözleri sözlerini eleştiren Akşener, artık hesaplar ebcet hesabından başka bir yöne doğru dönmüş durumda dedi.. Bahçeli’nin ‘5 harfliler’ sözlerine bir anlam veremeyen Akşener, Bahçeli’ye manidar bir şekilde Allah şifa versin dedi. 

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Mansur Yavaş adaylıktan çekilmeli” sözlerine, “Mansur beyin üzerinden Sayın Bahçeli’nin ortaya koyduğu tırnak içi ‘ahlaka davet, ahlaklı olmaya davet’ çağrısını manidar buldum. Aynı çağrıyı Cumhur İttifakının Van adayı için Ağrı adayı için hiç yapmadı. Çok saygısızca buldum Mansur Yavaş ile ilgili meselesini son derece saygısızca buldum. Millet ittifakını nitelerken, parti liderlerinin isimlerinin ‘5 harfli’ olduğuna vurgu yapan Bahçeli, Türkiye için asıl sorunun bu olduğunu söyledi” yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli’nin, “Biz Türkiye’de beka sorunu diyoruz ama gerçek sorun belli oldu; Kemal, Meral, Temel… Hepsi beş harften oluşan bir ittifakın kapsamı içerisinde bulunan anlamlı isimler olarak dikkat çekiyor” açıklamasına ise Akşener, şöyle cevap verdi:

“Orada Recep de beş harfli Tayyip altı harfli. Sayın Bahçeli bu beş harflilerin içine Recep ismini mi koyuyor yoksa altı harfli Tayyip beyin peşinden mi gidiyor? Orasını anlayabilmiş değilim. Yani bu da çok ilginç ve manidar. Anladığım kadarıyla artık hesaplar ebcet hesabından başka bir yöne doğru dönmüş. Allah şifa versin kendisine.”

Devlet Bahçeli’nin Eski MHP’li olan İYİ Partilileri helalleşmeye davet etmesini ise Akşener, şu sözlerle değerlendirdi:

“Zora düştükçe helalleşmeye çağırıyor ama Sayın Bahçeli’nin önceden güzel bir sözü vardır. Tayyip beye söylerdi; ‘Hesaplaşmadan helalleşme olmaz’ diye. Sayın Bahçeli 19 Haziran kongresinden sonra çevresinde özellikle benim ailemle ilgili, Torunumla ilgili bizatihi emir vererek yazdırdıklarıyla ilgili önce helallik istesin. Bakalım benim torunum o helalliği verecek mi? Nikah şahidi olduğu oğlum o helalliği verecek mi? Gelinim o helalliği verecek mi? Rahmetli ağabeyimin arkadaşıydı ruz-i mahşerde o helalliği verecek mi?”