Politika

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yorgun Otobüs Şoförü Gibi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi.

Meral Akşener’in açıklamalarından satır başları;

Siz olmasaydınız bu yola çıkmazdım. Sizi ‘Yürü’ demeseydiniz, bu yola çıkmazdım. 6 aydır yollardayız. Çalışmamızı sürdürüyoruz. 1 senedir yan gelip uyuyan Erdoğan, polislerimizi, öğretmenlerimizi hatırladı.

Seçilirse 3600 ek göstergelerini vereceğini söyledi. Eğer ben söylemeseydim, İYİ Parti olmasaydı, bugün 3600 konuşma konularının içinde olur muydu? Terör tazminatlarını söyledim, Mart ile Nisan ayı yatırılmış. Siyasi rekabet, önce milletin hayrınadır.

Tek alternatifle yola çıkıldığı zaman, bir süre sonra kibir galip gelir. Bu ülkeyi çiftlik gibi yönetmeye kalkarlar. Biz yola çıktık, hepsi iyileşti.

Daha önce 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 29 Ekim’de hepsi hastalanıyordu. Artık hepsi turp gibi oldu. Hepsi Allah’a şükür iyileşti. Önce kendileri iyileşti, şimdi de milletle ilgili hayırlı işler yapacaklarını söylediler.

Milletin yaptığı fabrikaları satan, yandaş müteahhitlere para veren bu iktidar, 16 senedir ekonomimizin içine tükürdü” ifadelerini kullandı.

2 YIL İÇİNDE HIZLI TRENİ FAALİYET GEÇİRECEĞİZ

Kayseri nüfusunun yüzde 8’inin geliri yok. Yazıklar olsun. Kayseri nüfusunun yüzde 25’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yani yüzde 25 sayısında inan yoksulluk sınırının altında zar zor karnını doyuruyor. Kayseri’yi biz dünyanın mobilya üretim merkezi yapacağız. Hani İtalya’nın Milano’su, Torino’su gibi. Dünya buradan gelip mobilya seçecek.

Kayseri’de hızlı treni 2 yıl içinde hayata geçireceğiz. Kayseri üniversitelerini bilim merkezi haline getireceğiz. Sizin hayallerinizi gerçekleştirecek projeleri varmış. 16 senedir sen ne yaptın? Kardeşim her şey yasak. Twitter’ı, Facebook’u yasaklamaya kalktın.

16 YILDA 2 TRİLYON DOLAR TOPLADILAR

Hükümetin politikalarını eleştiren Meral Akşener, “16 yılda hepimizin cebinden 2 trilyon dolar topladılar. Peki gençler cebinize para girdi mi? Esnaf para kazanamıyor musun? Ne yaptılar? Ekonomik tercihini yandaşlara yaptılar. Kayseri’de Şehir Hastanesi yapılmış. Meşhur hastanenizin sahibi yandaş müteahhit. O yandaş müteahhide hasta sayısı garanti edildi.

Hasta sayısı yetmiyorsa, hepinizin cebinden parası ödenecek. Ağabeyler yollar, köprüler yapmışlar. İstanbul’daki yoldan geçenden 10 kuruş, geçmeyenden 100 kuruş alınıyor. Sen oradan geçmesen de oradan araba geçmediği için oradan para alınıyor. Bunların ülke yönetmesi yanlış. Çünkü adam kayırıyorlar, esnafın durumunu bilmiyorlar.

YORGUN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GİBİ

Bu ekonomiyi bunlar yönetemez durumdalar. Erdoğan yorgun otobüs şoförü gibi. Bir yorgun şoförün kullandığı arabaya biner misiniz?

Hele bir de ehliyeti yoksa. Allah’ın izniyle 24 Haziran akşamı, yorgun, sürekli kafası düşen bu şoförü usuletle, suhuletle evine dinlenmeye göndereceğiz. Ben size güvendim, 100 bin imzayla yola çıktım. Milletin tek kadın adayı olarak yanınızdayım.

Kamupersoneli.net I ANKARA