Politika

Meral Akşener'den EYT Yasası Konusunda Hükümete Hem Eleştiri Hem Öneri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekli olabilmek adına yasa adına yapılacak çalışmaları bekliyorlar. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasaya dair görüşlerinin olumsuz olarak açıklanmasından sonra EYT’liler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağrısına göz diktiler. 

CHP’nin muhalefet partilerine yapmış olduğu 4 parti bu yasayı çıkaralım önerisinin gerçekleşmesini bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yeni bir açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından gelen açıklamaların detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

İYİ PARTİ LİDERİ MERAL AKŞENER’DEN EYT AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda hükümete yönelik yapmış olduğu eleştirilerinde verilerin doğru aktarılmadığını ifade etti.  Bu yasadan kaç kişinin yararlanıp yaralanmayacağı konusunda bilinmezlerin olduğunu söyleyen Meral Akşener, EYT Yasasına dair birde öneri sundu. 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasasına dair yapmış olduğu eleştiriler ve sunduğu öneri şu şekilde,

”Bu yükü milletin sırtına bindirmeye hakkımız yok’ dedi. İktidara soruyorum; milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar TL’lik yükünü milletin sırtına yüklemeye hakkınız var mıydı? Kendisi 46 yaşında emekli olmuş vatandaşa gelince yük öyle mi? Yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil, kazanılmış hakların gasp edilmesinden rahatsız. Madem reddettiniz, bir teklifimiz var. Primini ödemiş emeklilik hakkı var ama 15 yıl beklemesi gerekiyor. Bu 15 yılın ilk diliminde yarısı, ikinci dilimde yüzde 65’i son dilimde de yüzde 80’i ödensin. Yaşı dolunca da hepsini alsın. Yaşa takılanların kaç kişi olduğunu bile açıklamıyorlar. SGK’nın çalışma yaptığını biliyoruz ama kamuoyuna açıklamıyorlar. Açıklayın kardeşim rakamı, bilelim ve ona göre tutum alalım.”

Kamupersoneli.net – ANKARA