Politika

Meral Akşener, Gazetecilerin ve Sanatçıların hedef gösterilmesine tepki gösterdi

Meral Akşener, katıldıkları bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için ise, şunları kaydetti:

“Nifak için fırsat kolluyorlar. Kıymetli bir sanatçımızın, bir televizyon ekranındaki yorumundan, ‘Beni asacaklar’ gibi bir sonuç çıkarıp, nifak üretmek, devlet yönetenlere yakışmaz. Bir Cumhurbaşkanı, kendini eleştirenlerin de Cumhurbaşkanıdır. Bir Cumhurbaşkanı, ülkesinin gazetecisini, sanatçısını hedef göstermez. Savcılık soruşturma açmadan 5 saat önce, ‘Bakın şimdi yargıda hesap veriyorlar’ diyerek, açık edip, adaleti rencide etmez. Cumhurbaşkanı, milleti birleştirir.” dedi. 

‘MİLLETİ SOKAĞA DAVET ETMEKTEN VAZGEÇİN’

Meral Akşener, Fransa’da sarı yeleklilerin protesto gösterileri üzerinden Türkiye’de yapılan tartışmalara tepki gösterdi. Akşener, “Biz milletin ekmeğinin derdindeyken, onlar karşılıklı tutturmuşlar bir sarı yelek. Biri diyor ki, ‘sokağa inin de görelim.’ Diğeri diyor ki ‘Gelirsem gösteririm.’ Biz de diyoruz ki; beyler mutfakta yangın var. Sarı yelek muhabbeti işi çözmüyor ve zaten, kimsenin sokağa indiği de yok. Milleti sokağa davet etmekten vazgeçin. Çok hevesliyseniz, giyin birer sarı yelek, siz çıkın sokağa. Ama şunu da not edin; biz iyi ve cesur insanlar ayağa kalkarsak, elalemin sarı yeleğiyle değil, Cumhuriyeti kuran irfanın kırmızı beyazıyla ayağa kalkarız” diye konuştu.

’25 KURUŞ POŞETİN 15 KURUŞUNU DA BAKANLIK ALIYOR’

Konuşmasında, Meral Akşener ekonomik krizin derinleştiğini savunarak şöyle konuştu: “Görünen o ki, tüm makyaja rağmen, ekonomik kriz derinleşiyor. Enflasyon rakamlarıyla oynuyorlar. Buna rağmen yüzde 22’nin altına indiremiyorlar. Bakın bir örnek vereyim de, enflasyonu nasıl düşük gösterdiler anlayın. TÜİK’e göre 2017 Kasım’ında 45 lira olan etin kilosu, 2018 Kasım’ında ne olmuş biliyor musunuz, 44 lira. Git sor bakalım Hasan abiye, Ayşe ablaya, etin kilosu kaç liraydı, kaç lira olmuş. AK Parti iktidarının öyküsü budur. Hayatları nasıl değişti bir bakın. Artık o zengin mahallelere taşındılar. Markette poşeti bile parayla satar olmuşlar. Hatta size bir sır vereyim, o 25 kuruşun 15 kuruşunu da bakanlık alıyor. Nereye el atsan elinde kalıyor.”