Politika

Meral Akşener İYİ Parti Genel Başkanlığı İçin Tek Aday

İYİ Parti Genel Merkezinde,  İYİ Parti Başkanlık Dİvanı Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda olağanüstü kurultay ve diğer konular hakkında görüşmeler yapıldı. 

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından ise İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu kapsamda en çok merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray, Meral Akşener’in İYİ Parti Olağanüstü Kongresinde tek aday olacağını duyurdu. 

MERAL AKŞENER ORTAK ADAY

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Başkanlık Divanı Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularına yapmış olduğu açıklamasında Meral Akşener’in aday olup olmayacağı konusu hakkında son gelişmeleri aktardı. Aytın Çıray yapmış olduğu açıklamasında, Meral Akşener’in ortak aday olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı. Tüm delegeler, başkanlık divanı ve divan kurulunun ortak adayı Akşener’dir. Sayın Akşener aynı zamanda şu an halen partinin genel başkanı. Dolayısıyla kendisine yürüyen kurultay süreciyle ilgili bilgiler verdik ve kurultaya hazırız.”

Aytun Çıray’a açıklamaları sırasında bir basın mensubu tarafından Akşener’in adaylık teklifini kabul edip etmediği sorusu yöneltildi. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray bu soruya “Biz, beyanda bulunduk. Bu konuyu hiç tartışmadık. Memleket meselelerini, Türkiye’nin ekonomisinin geleceğini, dış politikasının geleceğini konuştuk.” şeklinde yanıt verdi. Aytun Çıray açıklamalarının sonunda ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurultaya katılımına ilişkin bir soru üzerine ise Akşener’in davet edileceğini ve partinin ortak adayı olduğunu kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA