Politika

Meral Akşener: Öğretmenler ve Doktorlar Üzerindeki Performans Sistemi Kalkacak

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri kapsamında Niğde’de halkın karşısına çıktı. 

Burada seçim çalışmalarına ve vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Meral Akşener’in konuşmasının satır başlarını sizlere aktarıyoruz. 

HÜKÜMETE EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Meral Akşener, Niğde mitinginde yapmış olduğu konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Eleştirilerinde toplanan vergilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener şu ifadeleri kullandı. 

“70 milyar dolar tüm fabrikalar satılmış para elde edilmiş, 16 yılda 2 trilyon dolar vergi toplanmış, yuvarlarsak 2,5 trilyon dolarlık bir para Türkiye’nin kasasında. Niğde’ye soruyorum. Siz 2,5 trilyon dolardan şehrinize bir fabrika geldiğini gördünüz mü? Niğde en fazla genç işsizin olduğu şehir, gençlerinize iş bulundu mu? Çiftçinin borcu silindi mi? Elektrik borçlarının faizleri silinip de ana parasının daha ödenebilir hale getirildiği süreç yaşandı mı? Peki 16 senedir bitirilemeyen havalimanı bitirildi mi? Hızlı tren Niğde’den geçti mi? Peki ne yapmış bunlar. 2,5 trilyon dolar ne olmuş.”

EKONOMİ VAATLERİ

Meral Akşener eleştirilerinin ardından cumhurbaşkanı olarak seçilmesi halinde ekonomik alanda yapacaklarına dair açıklamalarda bulundu. Her sene düzenli olarak sanayi yatırımı yapılacağını ifade eden cumhurbaşkanı adayı Akşener daha önceden açıklamış olduğu işsizlik maaşı, emekli maaşı ve ilaç temini konularını yineledi. 

“Her yıl 50 milyar dolarlık sanayi yatırımı yapacağım ben ve gencime istihdam yaratacağım. Bu arada iş verinceye kadar da bütün gençlerimize 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Emeklinin asgari ücretlinin parasını vergiden muaf tutacağız, emeklinin ilaç ve muayene ücreti katkı payını ortadan kaldıracağız. Biz çiftçimizin zorunlu elektrik faizlerinin masrafını tamamını siliyoruz ve borçlarını 5 yıla yayarak yeniden yapılandırıyoruz. Bunun dışında tarımda çalışan kadınlarımızı 5 yıllık sigorta paralarını devlet ödeyecek, kadınlarımızı istihdama katacağız.”

ÖĞRETMEN VE DOKTORLARIN PERFORMANS DEĞERLENDİRMELERİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener düzenlediği miting kapsamında ayrıca öğretmen ve doktorlara yönelikte bir vaatte bulundu. Meral Akşener bu meslek gruplarına yönelik vaadinde öğretmenler ve doktorlar üzerindeki performans sistemini kaldıracaklarını bildirdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA