Politika

MGK'da Bedelli Askerlik Konusunda Bir Adım Atılmadı! Gözler Bakanlar Kurulu'na Çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. 

Toplantıda görüşülen konulara dair açıklamaların yer aldığı sonuç bildirgesinde, bedelli askerlik konusunda herhangi bir açıklama yer almadı. MGK toplantısından bedelli askerlik konusunda bir gelişme bekleyen adayların son umudu ise Bakanlar Kurulu toplantısı oldu. 

Peki, Bakanlar Kurulu toplantısından Bedelli Askerlik konusunda herhangi bir adım atılır mı? Haberimizde değerleniyoruz,

BEDELLİ ASKERLİK BEKLEYENLER GÖZLERİNİ BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA ÇEVİRDİ

Çeşitli nedenlerden dolayı vatani görevlerini yerine getiremeyen çok sayıda genç, hükümetten bedelli askerlik konusunda adım atmasını bekliyor. Bu kapsamda adaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından konuya dair bir gelişme yaşanmasını umut ediyorlardı. Ancak MGK sonuç bildirgesinde bedelli askerlik konusuna dair bir açıklama yapılmadı. 

Adaylar, bu konuda gözlerini önümüzde ki günlerde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısına çevirdi. Bakanlar Kurulu toplantısında konuya dair bir adım atılması yönünde açıklama bekleyen adaylar sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlarda konuyu gündemde tutmaya çalışıyorlar. 

SON AÇIKLAMA CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI’NDAN GELMİŞTİ

Bedelli askerlik konusunda yapılan binlerce paylaşımın ardından konu Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Akarca’nın gündemine gelmişti. Mehmet Akarca sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında, bedelli askerlik konusunda seçimden sonraki süreci işaret etmişti. “Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, inşallah başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır. Ona göre atılması gereken adım bu konuda varsa o zaman bu adım atılır”…