Politika

MHP 2019 Yerel Seçimi İçin Çalışmalara Başladı

Milliyetçi Hareket Partisi 2019 yılının Mart ayı içerisinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için çalışmalara başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından parti kurmaylarına Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakının galip geldiğini ifade ederek; gelecek olan 2019 yerel seçimlere odaklanılması talimatını verdiği belirtildi.

MHP’de yerel seçimler için belediye başkanlarından taahhütlerini hangi ölçüde yerine getirdiğini belirten bir rapor hazırlamalarını istenmiş ve alınan erken seçim kararıyla beraber başkanlarının hazırladığı raporlar rafa kaldırılmıştı.

Bahçeli kurmaylarına raporların yeniden incelenmesi gerektiği belirtti.

MHP bunların yanı sıra başkanlarını halka sormayı tercih etti. Bununla beraber başkanların bu zamana kadar olan performansları halk ile olan diyalogları ve uygulamış oldukları projeler mercek altına aldı. Nihai adaylıkta bunların dikkate alınması beklendiği ifade edildi.

Az oyla seçimlerin kaybedildiği yerlere alakalı olarak son seçimde aday olanlara ve bu talebi devam edenlere yönelik olarak inceleme yapılacak. MHP’de yerel seçimlerde ittifak konusunun masaya yatırılacak. Yerelse ise ittifakın nasıl olacağı değerlendirmeye alınacak.

Aday belirleme çalışmalarının en geç Eylül ayına kadar tamamlanacağı düşünülüyor

MHP kamuoyu yoklaması yapmayı ve daha önceki seçimlerde olduğu gibi diğer partilerden önce adaylarını sahaya sürmeyi hedefliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA