Politika

MHP'den AK Parti'ye uyarı niteliğinde seçim ittifakı açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın seçim ittifakı konusunda yazılı bir açıklamada bulundu. 

Semih Yalçın tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan ittifak değerlendirmesine değindi. Bu konuda Ömer Çelik açıklamalarını eleştiren Semih Yalçın, yerel seçimlerde ittifak konusuna dair önemli ifadeler kullandı. 

MHP’DEN YEREL SEÇİM İTTİFAKINA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yerel seçimlerde ittifak konusuna dair yayımladığı yazılı açıklamasında, 24 Haziran seçimlerine MHP ile AK Parti’nin gerçekleştirmiş olduğu Cumhur İttifakının başarısı hatırlattı. Bu ittifak ile cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde olumlu bir sonuç alındığını dile getiren Semih Terci AK Parti’nin seçimlerden istediğini aldığını ifade eti. 

Bu açıklamaların ardından yerel seçimlerde ittifak konusunda Devlet Bahçeli ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın şu ifadeleri kullandı. 

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli; 24 Haziran seçimlerinden bir süre sonra çeşitli vesilelerle yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde de mahalli dinamiklere zarar vermeyecek bir ittifakın düşünülebileceğini belirtmiştir. Genel Başkanımızın açıklamaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da olumlu değerlendirmeler gelmiş, MHP ve AK Parti arasında yerel seçimlerde sınırlı ve makul bir ittifak zemini hazırlanması yolunda görüşmelere başlanması için fikri mutabakat oluşmuştur. MHP lideri Bahçeli’nin bu son açıklamalarından sonra dün kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakının geleceği açısından iki düşündürücü hususun altını çizmiş bulunmaktadır. 

Af Yasası Konusu

Birincisi Çelik, partimizin af yasası teklifi konusunda açıkça ‘MHP ile aynı yerde durmadığımız ortadadır’ diyerek şimdiden niyet beyanında bulunmuştur. İkincisi de yerel seçimlerle ilgili muhtemel ittifak konusunda, ‘AK Parti her yerde seçimlere girecektir. Her ilçede aday çıkaracak şekilde partimiz çalışmalarını yürütüyor. AK Partinin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil’ şeklinde ifadeler kullanmıştır. Çelik’in beyanlarına bakıldığında; Genel Başkanımızın Cumhur İttifakı çerçevesinde yerel seçimlerle ilgili ortaya koymak istediği stratejinin algılanmadığı, doğru anlaşılmadığı ortaya çıkmaktadır. Genel Başkanımızın ‘İstanbul’dan aday göstermiyoruz’ şeklindeki beyanının bir zafiyet olarak anlaşılması yanlıştır. AK Parti Sözcüsü Çelik’in, mesele enine boyuna taraflarca teati edilmeden, masaya yatırılmadan çıkış yapması hangi akla hizmet etmektedir? Ömer Çelik’in açıklamalarını dikkate alacak olursak yerel seçimlerle ilgili ittifak görüşmelerinin sağlıklı zeminde ilerlemeyeceği anlaşılmaktadır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah beter etsin.Hayat gitgide zorlaştı, bunların derdine bak.Asgari ücretli can çekişiyor beyler.O aldığunız maaşlar boğazınızda kalsın.