Politika

MHP İstanbul Milletvekili Erdem "Emeklilikte Yaşa Takılanlara Sahip Çıkamadık"

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “3 milyon Suriyeli’ye sahip çıktık ama emeklilikte yaşa takılan 500 bin kişiye sahip çıkamadık. Bu durum hak ve adalet ilkeleriyle ne kadar bağdaşmaktadır?” dedi.

Erdem, Meclis’te, “Emeklikte yaşa takılanlarla” birlikte basın toplantısı düzenledi.

Devlete göre genç, özel sektöre göre yaşlı kabul edilen emeklilikte yaşa takılanların arafta bırakıldığını, sorunlarının görmezden gelindiğini belirten Erdem, bu konuda verilen çeşitli kanun tekliflerinin iktidar partisi tarafından yanıtsız bırakıldığını bildirdi.

Emeklilikte yaşa takılanların sağlık güvensesinden yararlanamadığını ifade eden Arzu Erdem, “Aktüerya dengenin bozulacağından bahsediyorlar. 3 milyon Suriyeli’ye kucak açtık, 10 milyar dolar para harcadık. Savaştan kaçanlara sahip çıkacağız ama mağdur olan milletimizin her bireyi de çözüm bekliyor.” diye konuştu.

“Küçük yaşta işe başlayanların kabahati ne?” diye soran Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İşe geç başlayıp, yaşı büyük olan az çalışmakta ve emekli olmaya hak kazanmakta, küçük yaşta işe başlayanlar beklemek zorunda ve sağlık hizmetinden yararlanamamaktadırlar. Emeklilikte yaşa takılanlar, 500 bin kişi. 3 milyon Suriyeli’ye sahip çıktık ama 500 bin kişiye sahip çıkamadık. Bu durum hak ve adalet ilkeleriyle ne kadar bağdaşmaktadır? Bu insanlar erken emekli olmak istemiyor. Prim gün ve hizmet süresini tamamlamış olanlar emekliliklerini istiyor.”

– “Tam bir ülkücüyüm”

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın Grup Başkanvekilliği’nden istifasına ilişkin bir soru üzerine Erdem, “Vural’ın sözleriyle ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Kendi tercihleri, argümanları. Burada önemli olan benim durduğum yer. Gururla MHP’nin milletvekili olarak burada durduğumu, Devlet Bahçeli’nin bir evladı olarak, yanında olacağımı, bundan sonra da vatan, millet ve ülküm için mücadele edeceğimi söyledim. Menfaatlerimizi bırakıp ‘önce vatanım, milletim, sonra partim, en son ben’ demeliyiz.” karşılığını verdi.

Ülkü ocaklarında görev yapmadığını ancak “Tam bir ülkücü” olduğunu belirten Arzu Erdem, “Ülkücünün sadakat de dahil olmak üzere, bütün özellikleri taşıyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “AB ile ilgili referandum yapılabileceği” sözleriyle ilgili bir soru üzerine Erdem, şunları söyledi:

“AB ile ilgili ortaya çıkan siyasi başarısızlıktır. Referandum gibi bir süreci yaşamanın makul olmadığını düşünüyorum. Biz, AB’ye muhtaç değiliz. Bizim gücümüz kendimize yeter. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasını inandırıcı bulmuyorum, arkasından farklı bir şey çıkacağını düşünüyorum.”

“Gezi Parkı’yla ilgili referanduma gidilebileceği” açıklamalarıyla ilgili bir soruya da Erdem, “Her konuda, maliyet oluşturacak şekilde milleti tekrar tekrar sandığa götürmeyi doğru bulmuyorum.” yanıtını verdi.

AA
Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. sahip çıktıgınız tek şey bahçelinin koltugu davadan da üstün geldi milletten de üstün geldi. herşey sizin için bahçelinin koltugunun genel başkanlıgının korunması idi.ç size yazıklar olsun