Politika

MHP Lideri Bahçeli Hükümeti Terör Konusunda Eleştirdi

Bahçeli’nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

SABRIMIZI TAŞIRMASINLAR 

Her insanımız, her vatandaşımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye’nin böyle gidemeyeceğini, ittifak ve infial içinde teyit etmektedir. Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış, hangi kaynaktan beslenmiş, arkalarına kimleri almıştır? Türkiye’den yeni bir Suriye çıkarma arayışı sürerken, gafletle geçireceğimiz bir an bile kalmamıştır. Huzurumuza darbe üzerine darbe vurulmaktadır. Milli bekamız kirli ve karanlık ellerce boğulmaktadır. Sabrımız sınıra dayanmıştır.

Hiç şüphesiz 2016 yılı terörün hain saldırı ve suikastlarına kurban gitmiştir. Yeryüzünün en aşağılık türleri ölüm ve şiddet saçmıştır. Türklük ve Türkiye düşmanları sivrilmiştir. Terör bir insanlık suçudur. Bu suçu taammülden işleyen kiralık katiller sürüsü 2016 yılını zindana çevirmiştir. Hedef esasen Türkiye’dir, hedef milli birlik ve kardeşliğimizdir. FETÖ’yü, IŞİD’i, PKK’yı, YPG/PDY’yi, DHKP-C’yi infaz için görevlendirilmiştir.

SEÇENEK YOK

Teröristler kanalıyla Türkiye’ye verilmek istenen mesaj nedir? Amaçlanan, dayatılan nedir? Bu soruların cevaplarını bulmak mecburiyetindeyiz. Meydan okumakla hainler geri adım atmıyor. Şablon politikalarla terör örgütleri durmuyor. Bu durum karşısında terörizmi döktüğü kanda boğmak için ya bir yol bulmalıyız, ya da yeni bir yol yapmalıyız. Türkiye hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Bu darboğazdan çıkmalıyız. Terörizmi yok etmek dışında ikinci bir seçeneğimiz yoktur. Bu yeni bir milli mücadele ruhuyla başarılabilecektir.

20 Temmuz 2015’ten bu yana kanımız akıyor, canımız yanıyor. 600 askerimizin, 382 polis ve bekçimizin, 63 korucumuzun 1080 evladımız şehit olmuş, 663 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2016 yılında toplam şehit sayımız 839’dur. Bu tablo milli bir yıkım değil de nedir? Analar ağlamayacaktı değil mi, terör bitiyor bahar havası geliyordu değil mi? Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü. Yüzyüze kaldığımız bu musibet hangi bahanelerle izah edilecektir? Ya havle diyoruz, metanetimizi muhafazaya çalışıyoruz.

Bir Başbakan Yardımcısı ‘Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, ama korkmasınlar’ diyor. Gerekli tedbirleri alacak olanlar vatandaşlarımız mıdır, yoksa bu devleti yönetenler midir? Her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak ise, iktidara ne gerek duyulacak? Maksadım eleştiri dozajını aşmak değildir. Türkiye uçurumun kenarındayken, sert ve amansız siyasi tenkitler ve polemikler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bizim de buna niyet ve hevesimiz yok. 

Kamupersoneli.net | AA