Politika

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den McKinsey Değerlendirmesi

Hatırlanacağı üzere Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, açılacak olan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi danışmanlığı için ABD’li McKinsey şirketiyle ortak çalışılacağını duyurmuştu. 

Maliye Bakanı Albayrak’ın bu açıklamalarının ardından CHP ve İYİ Parti’den konuya dair sert eleştiriler gelmişti.

MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN MCKİNSEY AÇIKLAMASI

Muhalefet partilerinden gelen bu sert eleştiriler ve İMF ile Duyun-u Umumiye benzetmeleri çok konuşulmuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapmış olduğu bir açıklama ile konuya dair görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımı ile McKinsey şirketi ile yapılan anlaşmayı değerlendiren Devlet Bahçeli, IMF ve Duyun-u Umumiye benzetmelerini eleştirdi. 

Muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulunan MHP Lideri Bahçeli, yapılan anlaşmanın yatırım çekmek için önemine değindi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin McKinser Açıklamaları

“Yeni Ekonomi Programı bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için danışmanlığa ihtiyaç duyulması, bu hususta siyasi tercih ve takdir hakkının 60’tan fazla ülkede ofisi bulunan uluslararası bir kuruluştan yana kullanılması kendi içinde tutarlıdır.

Mckinsey IMF değil, Duyun-u Umumiye hiç değil. Sorsanız ne IMF’den anlarlar, ne de Duyun-u Umumiye’yi bilirler. Cehalet varsa ihanet tetiktedir, buna da kafaları basmaz.

Muhalefet etmek önüne geleni karalamak, gördüğüyle kavgaya tutuşmak değildir. Muhalefet marazi olursa, muvaffakiyet hüsran olur.

Türkiye’ye yabancı yatırım çekilsin isteniyorsa, küresel ekonomik saldırının toz bulutunun dağıtılması arzulanıyorsa, gerek ve ihtiyaç duyulan konularda icra yetkisi, kredi verme durumu, dayatma ve şantaj planı olmayan bir denetim şirketiyle anlaşmak niye yanlış olsun ki?”

Kamupersoneli.net – ANKARA