Politika

MHP Lideri Devlet Bahçeli Erken Seçim İçin Tarih Verdi!

MHP Lideri Bahçeli’den erken seçim çağrısı geldi. Bahçelis erken seçim için tarih verirken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan yanıt gelirken CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tezcan ise bu konuda seçime hazır olduklarını dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları;

“Türkiye olarak 16 Nisan halk oylamasıyla onaylanmış olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine herhangi bir gecikme olmadan geçiş yapılmadı milli beka ve tarihimizin emanetleri açısından acil bir durum almıştır.

Bizlerin önünde iki seçenek var; ya Cumhurbaşkanı vve Milletvekili seçimleri için 3 Kasım tarihi beklenecektir ya da seçimler erkene alınacaktır.

Geleceğimiz hakkında ülkemiz ve milletimizin aleyhine olacak siyasi gündem ve seçim süreçleri bulunmaktadır. Bunları telafi etmek lazım gelen önlemleri sorumlulukla ve şuur ile almak siyaset kurumunun ana görevi olmaktadır.

Ayrıca bilinmelidir ki gerekli olan uyum yaslarının hızlıca çıkarılması durumunda Millyetçi Hareket Partisi taktir ve tercih haklarını seçimlerin erkene alınması tarafından kullanacaktır.

Bu işi daha çok uzatmaya gerek yok. Kaos için oynayanların oyunlarını bozmamış şarttır.

26 Ağustor 2018 Pazar günü kısacası Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerine denk gelen bir günde Türk milleti adına yeni bir zafer ruhu ile sandığa giderek; hem Cumhurbaşkanını ve ham de Milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken cevaplar verilmelidir beklentilerimiz bu yöndedir.” ifadelerini kullandı.

BEKİR BOZDAĞ YANIT VERDİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Millyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına yanıt vererek; “Partinin yetkili organlarında bu konu değerlendirmeye alınır ve gerekli açıklama yapılır” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN YANIT GECİKMEDİ

MHP Lideri Bahçeli’nin erken seçim çağrısına yönelişk olarak CHP’den yanıt gecikmedi;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ise açıklamasında; “Hodri meydan bizler her zaman hazır konumdayız. Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğine inandığımız tek yer millet iradesidir. Türkiye için hem içeride ve hem de dışarıda iflas konumunda bulunan bir iktidar vardır. Ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar kapıya gelmiştir.

Bakın kurun ateşi düşmemekte. Türkiye hem içeride ve hemde dışarıda yalnız kalan bir süreç içerisine girdi 16 milyon yoksulu olan ülkedir. Konuşabiliriz tarihi 26 Ağustos’da olabilir bir hafta öncesi veya sonrasıda olur bizler sandık çağırısna biz evet diyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA