Politika

MHP Lideri'nin Erken Seçim Çağrısı Belediye Başkanı Adaylarını Sıkı Rekabete Soktu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan 26 Ağustos erken seçim çağrısından sonra gelecek yerel seçimlere yönelik olan CHP’nin yanı sıra pek çok milletvekili belediye başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Erken seçim çağrısından sonra büyükşehir belediye başkanlıkları için diğer il ve ilçe belediyeleri için milletvekillerinin sıkı rekabet içine girdikleri belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı ile parlementonun 2019 seçimini erkene alması durumunda ise belediye başkanı olmak isteyen milletvekillerini sıkı bir rekabet bekliyor.

Milletvekilleri ya genel seçimde aday olmayarak siyaset hayatlarına başkan aday adayı olarak devam etmeleri gerekiyor veya belediye başkanlığı yarışında çekilmeleri durumu ile karşı karşıya kalacaklarından dolayı ayrıca milletvekilleri için aday olabilmeleri gerekecek.

Habertürk’ün haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Akif Hamzaçebi’nin yanı sıra; Gürsel Tekin, Aykut Erdoğdu ve Mahmut Tanal’ın geçtiğimiz süreç içerisinde İstanbul Belediye Başkanlığı için aday adaylıklarını açıkladıkları biliniyor. Ayrıca Başkent Ankara’da da Levent Gök, resmi olarak açıklamasa da bazı konuşmalarında büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğu ifade ediliyordu.

Kamupersoneli.net I ANKARA