Politika

MHP'nin Mersin Büyükşehir Başkan Adayı Hamit Tuna Oldu! Nerelidir?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından yapılan basın açıklamasının detaylarına göre Mersin Büyükşehir Başkan Adayı olarak Hamit Tuna’nın adı açıklandı.

HAMİT TUNA KİMDİR?

1961 Yılında Mersin Yalınayak köyünde doğmuştur.

İlköğrenimini Mersin’e bağlı Yalınayak köyünde tamamladıktan sonra lise öğrenimini ise Mersin Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır.

Ayrıca üniversite eğitimini ise 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümünde tamamlamıştır.

1982-1984 yılları arasında Isparta Endüstri Meslek Lisesi ve ayrıca Isparta Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünde öğretmenlik görevinde yer almıştır.

SİYASİ KARİYERİ

MHP Merkez İlçe kongresi ile siyasi kariyeri başlamıştır ve 1995 yılında MHP İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiştir.

Ayrıca 5 yıl ara vermeden İl Yönetim Kurulu Üyeliğinde ve İl Başkan Yardımcılığında yer aldıktan sonra 2 yıl İl Başkanlığı görevinde bulundu.

2003 yılı genel seçimlerinde 4.sıradan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili adayı olDUĞUNU AÇIKLADI.

Daha sonra 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir’e bağlı ilk kademe belediyesi olan Toroslar da Belediye Başkanı seçilmiştir.

Toroslar Büyükşehir İlçesi statüsü aldıktan hemen sonra 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından 2.kez Toroslar Belediye Başkanı seçilmiştir.

Son olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından 3.Kez Toroslar Belediye Başkanı seçilmiş ayrıca evli ve iki çocuk babası olarak bilinmektedir.