Politika

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Terör, adı ne olursa olsun, ister İstanbul’da, ister bir başka yerde, eşkıyanın kazandığı görülmemiştir. ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ derler ya dolayısıyla hiçbir zaman da kazanabilmesi mümkün değildir.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere havayoluyla Muş’a gelen Bakan Yılmaz, cuma namazını Çağlayan Camisi’nde kıldı.

Cuma namazı çıkışı vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, daha sonra Muş Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. 

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Bakan Yılmaz’a kent hakkında bilgi veren Yavuz, ziyaret anısına tablo hediye etti. 

Yılmaz, daha sonra Öğretmenevi’nde gerçekleşen okul yöneticileri ve eğitimciler toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Yılmaz, Atatürk Havalimanı’nda yapılan terör saldırısını kınadığını belirterek, “Lanetliyorum. Terör saldırısında kaybettiğimiz arkadaşlarımız arasında bir de öğretmen kardeşimiz vardı. Bütün hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı. 

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terör, adı ne olursa olsun, ister İstanbul’da, ister bir başka yerde, eşkıyanın kazandığı görülmemiştir. ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ derler ya dolayısıyla hiçbir zaman da kazanabilmesi mümkün değildir. Kazanamadığı halde niye peki bu eylemlere girişiyor. Kaybetmesi kesin. Aklı kendinde değil de ondan. İnanın dış güçlerin maşasıdır. Eğer aklı kendinde olsa, okulları yakmaz, camilere, çocuklara saldırmaz, bir caddeye, bir apartmanın, karakolun önüne patlayıcı koymaz. Ne istiyorlar bunlar. Türkiye gerçekten çok problemlerini çözdü ama her problemini çözmedi. Henüz daha yapması, devam etmesi gerekenler var. İstiyorlar ki Türkiye kendi problemlerini çözmesin, bu coğrafyada rol model olmasın, kendi halkının demokratik standartlarını yükseltmesin. İstiyorlar ki bu insanlar fakir kalsın. Çünkü yoksul olan evde kavga bitmez. Yoksul kalırsak kavganın devamı olur. İstiyorlar ki insanlarımız cahil kalsınlar, okula gitmesinler, okumasınlar.”

Cehaleti yenmekte en büyük vazifenin eğitim camiasına düştüğünü aktaran Yılmaz, “Şiddeti azaltabilmek lazım. Şiddet acizliğin göstergesidir. Kendine, fikrine, inancına güveni olanın şiddetle bir şey kabul ettirmesine gerek yoktur.” diye konuştu.  

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, toplumun en büyük iki düşmanından birinin yoksulluk diğerinin ise cehalet olduğunu vurgulayarak, yoksulluk ve cehaletin eğitimle yenileceğini söyledi.

Konuşmasının ardından TEOG sınavında başarılı olanlara ödüllerini veren Yılmaz, “Böyle gençlerin olduğu yerde Türkiye’nin geleceğinden kaygı duymaya hiç gerek yok. Türkiye’nin yarını bugünden daha iyi olacaktır.” dedi.

AA | Kamupersoneli.net