Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan İstifası Hakkında Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu hakkında çıkan istifa haberlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak konunun kapanmasını istedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yaptığı açıklamayla beraber partiden ihraç edilen Ümit Özdağ’nında bulunduğu 6 milletvekilinin anayasa değişikliğine hayır cevabını vereceklerini ifade etti.

Diğer milletvekillerine çağrıda bulunarak anayasa değişikliğine hayır cevabı vermelerini  isteyen Milletvekili Halaçoğlu, yapılacak değişikliğin kabul edilmemesi için ellerinden gelenleri yapacaklarını belirtti.

Halaçoğlu ayrıca istifa etmek istediği hakkında çıkan haberlere doğruluk payının yüzde yüz 100 olduğunu ve bunu Genel Başkan Bahçeli’nin kabul etmediğini ifade etti.. Halaçoğlu, “İstifa edeceğimi söyledim, etmemem gerektiğini belirtti. Bu nedenle istifa etmekten vazgeçtim.” açıklamasında bulundu.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, anayasa değişiklik teklifiyle alakalı olarak:  “Milletvekili olmuşum, olmamışım, benim partim ‘Evet’ diyor. 6 arkadaşımız ‘Hayır’ diyoruz. Bunu söylerken de partimize ters düştüğümüzü biliyoruz. Anayasa bize özgür iradeyle karar vermemizi söylüyor, biz buna uyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

İSTİFA ETMİYORUM

Bu konu hakkında bulunan endişelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye birebir ilettiğini aktaran Halaçoğlu, bu ifadelerde bulundu.

“Kendisine tabanımızda çok büyük tepki olduğunu söyledim, kendisi de sorumluluğu üzerine aldığını belirtti. Bu konu bir kişinin sorumluluğuyla izah edilebilecek bir konu değil. Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir meseledir. Devlet Bey de benim düşüncelerime saygı gösterdi. İstifa edeceğimi söyledim, etmemem gerektiğini belirtti. Bu nedenle istifa etmekten vazgeçtim.” 

Devlet Bahçeli’nin ise “Şimdiki Cumhurbaşkanının anayasayı dinlemediği, dolayısıyla buna bir zemin oluşturması ve yaptıklarını en azından yasal hale getirme düşüncesinde olduğu” yönünde bir açıklamada bulunduğunu kaydeden Yusuf Halaçoğlu, “Milletvekili olmuşum, olmamışım, benim partim ‘Evet’ diyor. 6 arkadaşımız ‘Hayır’ diyoruz. Bunu söylerken de partimize ters düştüğümüzü biliyoruz. Anayasa bize özgür iradeyle karar vermemizi söylüyor, biz buna uyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kamupersoneli.net | ANKARA