Politika

Muharrem İnce Açıkladı: Belediye Seçimlerinde Aday Olacak Mı?

Muharrem İnce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hakkında tartışmalara son noktayı koydu.

Sözcü Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan İnce yaptığı açıklamalarda ise bu ifadeleri kullandı…

“Türkiye’de yeni bir durum söz konusu. Başbakanlık yok. Cumhurbaşkanlığı var ve bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Genel başkanın amacı da Cumhurbaşkanı olabilmektir.

KAZANMAK İÇİN DAHA ÇOK SÜRE LAZIMDI

Ancak böyle olmuyorsa bir hata vardır ve eksiklik giderilmelidir. Ben 51 günlük adaylık yaşadım ve bu süre zarfında bazı şeyleri gerçekleştirebildik. Ancak amacımız olana ulaşamadık. Hazırlanmak için daha çok süreye ihtiyacımız vardı. 13 vilayete zaman olmadığından dolayı gidemedim.

KAZANAMASAM ÇEKİLECEĞİM

Merak edenler için açıklıyorum. Gelecek seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Kazanacağımıza yürekten inanıyorum ve bunu iddialı söylüyorum. Kazanamazsam çekileceğim…

15 yaşımdan beri bu partide mücadele vermekteyim. Bir adaya karşı çıkarım ancak aday olduktan sonra bütün eleştirileri bir kenara atarım. Şimdiden kimleri aday yapacaklarının bazılarını biliyorum. Yanlış yapıyorlar.

BELEDİYE BAŞKANI ADAYIYIM DİYE BİR KONUM YOK

Ayrıca son olarak şunu söylüyorum ben Cumhurbaşkanı adayıyım. Gündemimde belediye başkanlığı adaylığı yoktur. Belediye başkan adayıyım diye bir konumda yoktur.

Kamupersoneli.net I ANKARA