Politika

Muharrem İnce: Atamaları Liyakata Göre Yapacağız

Seçim çalışmaları kapsamında Adana’da halkın karşısına çıkan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce burada bir konuşma gerçekleştirdi. 

Muharrem İnce yapmış olduğu konuşmasında, kadınların çalışma hayatındaki yeri, atamalar ve diğer vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce’nin Adana mitinginde ele aldığı konuları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

KADINLARIN ÇALIŞMA ORANINI ARTIRACAĞIZ

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce düzenlediği mitinginde kadınların çalışma hayatında ki yerine değindi. Şuan ki çalışma oranının düşük olduğunu söyleyen Muharrem İnce kadınların aktif iş hayatında daha çok yer almalarını sağlayacaklarını söyledi. “Şu anda çalışanların yüzde 32’si kadın. Nüfusun yüzde 50’si kadın olduğuna göre, niye çalışanların yüzde 32’si kadın? Yüzde 50 yüzde 50 yapacağız bunu.”

Çiftçilere verilecek desteklere ilişkin de bilgiler veren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, çiftçiye mazotu 3 liradan vereceklerini söyledi. 

EĞİTİM KONUSUNDA AÇIKLAMALAR

Eğitim konusuna dair de yapmayı planladığı değişiklikleri sıralayan Muharrem İnce seçilmesi halinde köklü değişiklikler yapacaklarını söyledi. Eğitimde 1 yıl içinde uzlaşmayı sağlayıp yeni bir eğitim modeliyle yola çıkacağız, diyen Muharrem İnce “Şimdi ne yapmamız lazım? Gençler beni iyi dinleyin, bu ülkeyi sizinle birlikte kalkındıracağız. Bizim marka oluşturmamız lazım. Tasarım yapmamız lazım. Marka, tasarım, teknoloji. Peki bunu nasıl yapacağız? İyi eğitim alacağız, onun için her sene 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Bunu yapamazsak önümüzdeki 100 yılı yoksul geçiririz. Siyasetçi gelecek seçimi, devlet adamı gelecek nesli düşünür. Ben gelecek nesilleri düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem İnce konuşmasında ayrıca atamaları liyakata göre yapacaklarının altını çizerek “İsraf ekonomisi değil, insaf ekonomisine geçeceğiz, insaf.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA