Politika

Muharrem İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Emeklilik Yaşı Gelmiş Birini Yuhalamayın

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim kampanyasına yönelik olarak Hakkari’de açıklamalarda bulunuyor.

Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları;

Benim projem köprü yol, bunlar elbette kolaydır.

1. Köprüyü Özal 2. Köprüyü Demirel yaptı. 3. Köprüyü Erdoğan yaptı. 4. Köprüyü de ben yapacağım. Türkiye’nin herşeyden önce demokrasiye özgünüğüne ihtiyacı vardır. Sayın Karamollaoğlu’na gittim dedim ki, başarılar diliyorum. Oradan Akşener’e gittim. Oradan dün cezaevinde bulunan sayın Demirtaş’a gittim.

Dedim ki Selahattin Demirtaş sana da başarılar diliyorum. Oradan Sayın Erdoğan’a gittim. (Yuhalama sesleri) Yok yuh yok, yapmayın, emeklilik yaşı gelmiş birini yuhalamayın. Bunu istiraham etmekteyim. Memleketin sorunlarını konuştuk ama bana sorduğu bir soruyu açıklamam lazım. Bana kinayeli olarak Türk bayrağı olacak mı dedi. Ben de dedim elbette olacak. Kameralar göstersin biraz.

Kürt sorunu bir siyasal bir ekonomik ve bir kültürel sorundur. Say da say. Ancak asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur.

81 milyon insanımız kendine şu soruyu soracak kardeşim biz beraber mi yaşacağız yoksa ayrı ayrı mı yaşacağız. Bu soruyu sorduktan sonra gerisi gelecektir.

Bu sorunları 3B ile çözeceğiz. Barışacağz, büyüyeceğiz ve bölüşeceğiz.

Erdoğan geçenlerde manifesto açıkladı. Erdoğan manifestoyu açıklayamaz ben açıklarım ama. Manifesto gelecek belgesidir çünkü. Başörtüyü ister evende istar sokakta tak. Bunları bir korku sardı. İnce hastalık korkusu sardı. Buradan çıkış yok. İlk yıllarına Erdoğan çıraklık, sonra kalfalık şimdi hep birlikte onun emeklilik dönemini hazırlayacağız.

Geçen gün bana gariban dedi. Ben Sayın Erdoğan’dan 5 ay daha fazla milletvekilliği yaptım. Benim kıdemim 5 ay fazladır. Başbakanla Milletvekilinin maaşı 3 aşağı 5 yukarı aynı 16 yıldır milletvekiliyiz. Bir tane çocuğum vardır. Eşim öğretmendir. Evim kira değildir. Babamızdan birkaç mülk kalmıştır.

Türkiye’nin en ucundan Muharrem İnce’nin mal beyanını paylaşıyorum. YSK’ya verdik ama biz gizlice verdik.Hakim bilecek de Hakkari’deki esnaf kardeşim niye bilmesin.

Kamupersoneli.net I ANKARA