Politika

Muharrem İnce'den Dikkat Çeken Bedelli Askerlik, Taşeron İşçi ve Af Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Fox TV’de katıldığı program kapsamında seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce konuşmasında özellikle sosyal medya üzerinden kampanyalar yürütülen ve çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar,

TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI

Muharrem İnce katıldığı program kapsamında çalışma hayatının son bir kaç ayında en çok konuşulan taşeron işçi konusunda açıklamalarda bulundu. Seçildiği takdirde taşeron işçi sisteminin tamamen kaldırılacağını aktaran Muharrem İnce, ” Taşeron tamamıyla kalkacak, hem özelde hem devlette, taşerona izin vermeyeceğim. Kesinlikle son vereceğim.” dedi. 

AF KONUSU

Hatırlanacağı üzere af konusu MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilmişti. Bu konuda kararlı olduğunu vurgulayan Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından Muharrem İnce’de konuya dair açıklamalarda bulundu. 

Af konusuna dair açıklamalarında, iki sene sonrası işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Adalet vurgulusu yaptı. 

”Af meselesiyle ilgili, Af değil adalet lazım, adaleti getirmezseniz yeni aflar gündeme gelir. Önce adalet. Adalet olmadan affın getirilmesinin bir manası yok, iki sene sonra af getirilir.”

BEDELLİ ASKERLİK KONUSU

Milyonlarca genç ve ailesi tarafından yakından takip edilen bedelli askerlik konusunda da açıklamalarda bulunan Muharrem İnce seçilmesi durumunda bedelli askerlik konusunda adım atıp atmayacağı ile ilgili bir soruya yanıt verdi. 

Bedelli askerlik konusunun gündeminde olmadığını ifade eden Muharrem İnce terör sorununa hatırlattı ve terör sorunu çözülmeden olmaz dedi. 

”Bedelli askerlik benim gündemimde yok. Kızabilirler bana, profesyonel ordu neden olmasın, Ama Türkiye’de devlet okullarında okumuş 8 ay gitmiş er olarak askerlik yapmış birisi olarak, kendi çocuğu askerlik yapmış bir çocuğun babası olarak, Türkiye’de bu terörle mücadele sorununu çözmeden ben böyle bir şeyi gündeme getirmem.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. yaw i̇nce i̇nce yalan söylüyosun :) kamuda anlarimda özelde taşeronu nasil kaldiracaksin :)?? hayatimda duydugum en iyi yalan

  2. tcdd calısan vagon temızlık ıscılerıyız 2 ay da bır maas alıyoruz yeter artık sesımızı duyun kıt kadro verın artık

  3. tcdd adana kurum sırkete odeme yapmasına ramen sırket 2 ayda bır maas verıyor kurtarın bızı sırketlerden kıt kadro

  4. İnce ince yalanlar markette çalışan işçiyedemi kadro verecek

  5. Biz taşaronda sözde güvenlik soruşturmasından kaynaklı işimizi kaybettik. Ve sayımız azımsanmıyacak kadar çok. Sicilimizde hiçbir şey de yok. Biri bunun açıklamasını yapsın. Ve bizim bu durumumuzu gündeme getirsin.

  6. çakma kadro…asgari ücrete devam , sosyal haklar aynı , sözleşmeye göre istediği an yerini /görevini değiştirebilir ………..taşeron firma adı devlet oldu o kadar

  7. tcdd adana vagon temızlık ıscılerı 2 bır maas alıyoruz oruc ayında dolap bos cocuklar yok deyınce kabuletmıyor ekmek veresıye alıyoruz ev sayıbını gormemek ıcın yolumuzu deyıstırıyoruz tup bıtmesın dıye duha edıyoruz artık bızı sırketlerden kurtarın kıt kadro verın secımden once artık

  8. şuan yurtdışındaki türk vatandaşı yaşı geldiğinde 1000 avro verip bedelli askerlikten yararlanabiliyorken biz burda hem bir bedelli yasası bekliyoruz hem de yaşımızın geçmesini bekliyoruz hem de bedelli için para denkleştirmeye çalışıyoruz. üstelik yurtdışındaki vatandaşın türkiyeye ayak bastığı da yok, vatandaşlığı devam ettiriyor ki zannetmeyin ülkesine aşık olduğundan. hem türkiye'den sigorta girişim olsun belki ilerde yapılandırmayla türkiye'den ve avrupa'dan çifte emeklilik düşüncesinde, hem de daha düşük ücretle kıyak bedellilik yapma kolaylığı var. gurbetçiye hizmet vatandaşa hezimet.