Politika

Muharrem İnce'den Hulusi Akar Açıklaması: O Yapıdaki İnsanlarla Çalışmam Mümkün Değil

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 24 Haziran 2018’de yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı olması durumunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la da çalışmayacağını sözlerine ekledi.

Hulusi Akar’a yönelik olarak yaptığı açıklamada ise;

“Ne işi var Genelkurmay Başkanı’nın, aday olur olmaz, Abdullah Gül’ün evinin bahçesine helikopterle iniyor. Kimsin sen? Sök apoletlerini, giy kravatını, aday ol çık karşımıza. Her şey siyasallaşmış.

Geçici süreli kendisiyle çalışırız, çok kısa süreli. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim.”

Katıldığı televizyon programında gündemle alakalı olarak açıklamalarda bulunan Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları;

Seçimi kazanamazsam Sayın Genel Başkan gel danışman ol derse danışman olurum, yardımcı olmamı isterse olurum. Ancak asla karşısına aday olarak çıkmam.

Türkiye’nin anayasası şuan AYM tarafından rafa kaldırılmış durumda. Bir kişinin sınırı var ve her şeyi o belirliyor.

Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi tek başına yürüten birisi var. TEOG kaldırılsın diyor, kaldırılıyor. Üniversiteler bölünsün diyor bölünüyor. Ekonomi alarm veriyor.

Onarım süreci gerekebilir. Hesap vermekten kaçılmamalıdır. Örtülü ödenek kullanmaya mecburum. Peki ben örtülü ödenek kullanırken, AK Partili bir vekile neden hesap vermek istemeyeyim.

Kurulur bir komisyon örtülü ödenekten devletin güvenliği için, istihbarat için bu örtülü ödeneği kullandım’ gösterir sonra imha edersiniz

KÜRT SORUNU

Bu sorunun çözülmesi için ilerici ve çağdaş adımlara ihtiyaç vardır.

Türkiye’nin en gerici partisi AK Parti değil mi? Türkiye’nin en gerici partisinden ilerici çözümler beklemektesiniz. Kürt sorunu kültürel, ekonomik ve siyasi bir sorundur.

Ancak Kürt sorununun en önemlisi siyasi ahlak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. AK Parti neden beceremedi, bir defa milletten gizli yaptı. Bizim önerimiz milletin gözünün önünde olsun, parlamentoda olsun, taahhüt altına girilmemesi gerekiyor.

DOLAR FİYATLARI

Dolar yükselişine devam ediyor. 2017 orta vadeli programda 2018 sonunda 3.70 olacak diyor, 2019’da 3.92 olacak ve 2020’de ise 4.02 olacakmış… 2018’in beşinci ayındayız ve dolar 4.40 demek ki hesaplar tutmuyor. Bizi dolarla terbiye etmek istiyorlar diyor. Sen onların suç ortaklarındansın.

O köprülere geçişi dolar üzerinden anlaşmayı kim yaptı? Geçmediğimiz köprüye para veriyoruz. Yatmadığımız hastanenin, uçmadığımız uçağın parasını ödüyoruz. Dış mihraklar diyor ya onların tam da ortağısın. Nasıl çözeceğiz, soygun düzeni, yağma düzeni, bunu engelleyeceğiz.

İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KAPATIRIZ

Amerika’ya Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse, İncirlik’teki askerleri Noel için Amerika’ya göndeririz. Yani, giderler aileleriyle beraber.

Kamupersoneli.net I ANKARA