Politika

Muharrem İnce'den İşsizlik Vaadi 'Yüzde 5'in Altına Düşüreceğim'

 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gaziantep’te düzenlediği miting kapsamında halka seslendi. Burada seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik konusuna değindi. İşte detaylar,

MUHARREM İNCE GAZİANTEP’TE MİTİNG DÜZENLEDİ

Muharrem İnce yapmış olduğu açıklamalarında OHAL konusuna değindi. OHAL konusunda hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Muharrem İnce seçildiği takdirde OHAL’i hemen kaldıracağını vurguladı. “Göreve geldikten hemen sonra OHAL’i kaldıracağız, Merkez Bankası başkanı bağımsız olacak. Dolarla kavga etti, dolar yükseliyor. Avro ile kavga etti, o yükseldi. Şimdi de İnce ile kavga etti, o yükseliyor.

İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5’İN ALTINA ÇEKECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce konuşmasında işsizlik konusuna değindi ve bu işsizlik sorununun çözülmesi adına yapacağı projelerden bahsetti. Turizm gelirlerine yönelikte hedefleri olduğunu vurgulayan Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı. 

Gelir adaletsizliğine son vereceğiz. İşsizliği yüzde 5’in altına çekeceğiz. Tarımda dışa bağımlılıktan kurtaracağız. İhalede rekabet, işe alımda liyakat olacak. Türkiye’yi en gelişmiş 10 ülke arasına sokacağız. 60 milyon turist 60 milyar dolar turizm geliri yaratacağız.

‘ÇOCUKLARINI İYİ EĞİTECEĞİZ’

Eğitim ve spor konularına yönelikte projeleri olduğunu ifade eden Muharrem İnce, ”Anneler size sesleniyorum. Sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Nitelikli niteliksiz okul olmayacak. Çocuklarınız iyi mühendisler iyi doktorlar olacaklar. Bizim çocuklarımız olimpiyatlarda madalya alacaklar. Marka üretecekler. İki yılda yurt sorununu çözeceğim. Yabancı dil öğreteceğiz.” dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA