Politika

Muharrem İnce'den İstanbul Büyükşehir İçin Aday Olacak Mı? Sorusuna Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi kanadından yapılan açıklamalarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklif edilebileceği iddia ediliyordu. 

Söz konusu bu iddialar Muharrem İnce’ye soruldu. İşte Muharrem İnce’nin açıklaması;

‘TEKLİF GELİRSE REDDEDERİM’

CHP’nin cumhurbaşkanı olarak 24 Haziran seçimlerinde yarışan Muharrem İnce, Habertürk TV’de katıldığı program kapsamında kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. Bu kapsamda kendisine yöneltilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklif ederse cevabınız ne olur? sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, böyle bir teklif gelmesi halinde kabul etmeyeceğini duyurdu. Hedefinin cumhurbaşkanlığı koltuğu olduğunu ifade eden Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı.

”İstanbul Belediye Başkanlığı teklif ederse reddederim. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum. Ülkeyi artık Başbakan değil Cumhurbaşkanı yönetiyor. Bir siyasi parti liderinin doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını yapalım diyorum. Tüzüğümüzü değiştirelim. Bizim tüzükte üyenin milletvekilinin hiçbir hakkı yok, her şeyi MYK belirliyor. Tüzüğü değiştirelim, programı değiştirelim, üye sayımızı arttıralım. Bana sorarsanız bir sandık kurulmalı ve aday öyle belirlenmelidir”

Kamupersoneli.net – ANKARA