Politika

Muharrem İnce: EYT Sorununu Çözeceğiz ve Asgari Ücret En Az 2 Bin 200 TL Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Seçim çalışmaları kapsamında Bilecik’te halkın karşısına çıkan Muharrem İnce burada seçim vaatlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunan Muharrem İnce konuşmasında ayrıca dikkat çeken konulara hakkında yapacaklarını sıraladı. 

CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI İNCE’NİN SEÇİM VAATLERİ

Muharrem İnce seçim çalışmaları kapsamında yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bilecik’e gelmediğini vurgulayan Muharrem İnce ekonomi konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekonomi ve FETÖ konularında eleştiren CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dindar nesil konusuna dair de açıklamalarda bulundu. 

”Şu anda sattığı aldığı dengesine baktığımızda bir buçuk milyar dolar zarardayız. Erdoğan diyor ki ‘İnce karşı çıkıyor’ evet sen otomobilin kaportasına ben ise beynine talibim. Her konuda dava açıyorsun. 100 bin liralık açmış, yine para istiyor. Diplomayı ben istemiyorum Anayasa istiyor. 4 yıllık okul mezunu olması gerekiyor diyor. Nasıl gençler yetiştireceğiz. Erdoğan diyor ki ‘dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz’, ben diyorum ki çocuklarımızın dindar nesil olmasında hiç bir sakınca görmüyorum. Bu ailenin işi buna aile kara verir, cumhurbaşkanı değil. Kindar nesil olmasından rahatsız olurum. Yakında da FETÖ ile görüştüğünü açıklayacak merak etmeyin. 5 vakit namaz arasına bu kadar yalanı nasıl sıkıştırıyor anlamıyorum.”

EYT VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı olarak seçilmesi halinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve Asgari Ücret konularında adım atacağını söyledi. 

bu iki konuya dair açıklamasında ”Emeklilikte yaşa takılanlar bu sorunu çözeceğiz. Asgari ücret 2 bin 200 olacak.” ifadelerini kullanan Muharrem İnce emeklilere bayram ikramiyesi verilmesini konusunda düzenleme yapacağını söyledi. ”Emekliler, biz dedik ki birer maaş onlar bin lira dedi. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’na o anda asgari ücret kaç TL ise o asgari ücreti vereceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın ince senin olduğun yerde hak ta olur adalette bende bur EYT li olarak söz veriyorum 18 oyum var sevgili annrnizinak

  2. Sy ince sizin hakkı ve adaleti savunacağınıza eminim bende bir EYT li olarak 18 oyu size annenizin ak sütü gibi helal ediyorum hayırlı olsun kalın sağlıcakla

  3. Medlek lisesi mezunlarının dtaj sigortasının başlangıç sayılmasını istiyoruz.

  4. Eyt li deyip geçmeyin sayı 5 milyonu buldu seçimi etkiler diye düşünüyorum

  5. Eyt sorununu çözeceğim diye söz verdiğin için ailece oyumuz sayın inceye

  6. AKP bitti artık benim için eyt ve stajerlik borçlanması bekleyenleri umursamıyor bende seni umursamiyacağım seçimde oyum bizi düşünen kimse ona ama asla akp sana değil

  7. Bütün oylarinizi sana 7 oyumuz var Şu berbat yönetimden yolsuzluklardan kayirmalardan bıktık bütün eyt oyları sana helal olsun ince tamammmmmm

  8. hükümet arafı halen halk için bişey yapmadı, eyt nin hakkı nerede bir konuşmanızda da evet bunlar haklı deyin yahu..chp e söylerse ondan biraz nemlenin.haram olsun haklarımız size.chp bütün oylarımız sana sülale boyu..

  9. sn.muharrem i̇nce oylar sana feda olsun, sen bizi dinledin ve söz verdin.

  10. yaşa takılanları emekli etmeyen akp artık bitti emekli yapsa bile seçimden önce hiç zannetmiyorum politikacıların içinde en samimi olanı muarrem ince partisine oy vermem ama cumhur başkanılığına muhakkak vermeliyiz kendim vermek taraftarıyım diyerlerinde hayat yok söz verenler sözünde durmadıki beş vakit namaz kılıyorlar Allah Allah diyorlar ve paranın peşinden gidiyorlar artık gitsinler ülkeyi üreten ülke haline gelmesi lazım satıp satıp yemeyle ekonomi düzelmez batar eğer tekrar ak parti seçildiği takdirde türk insanını bittiği tükendiği gündür pakistandan beter hale geliriz yaşayan görür

  11. az kaldi arkadaslar bu secimde gonderiyoruz bu hukumeti.ince halledecegini soyledi.oylar inceye..

  12. 3 yıl 5yil prim ödeyip emekli olanlar var.
    Biz 25 yıl ödedik.
    Şimdi 9 yıl daha beklemek gerek.
    Bu haksızlığa göz yummamak için oylar size.

  13. Eyt.bu seçimin kaderini değiştirecek 4 oyum var oylar muharrem ince.ye

  14. 29 yil di̇le kolay daha 6 yil var..neden duymuyorsun hükümet bi̇zleri̇.suçumuz ne çok çaliştik vergi̇mi̇zi̇ verdi̇k.emeklerim haram olsun yasayı çıkartanlara ve devam ettirenlere.

  15. Yaşa takılanlar bugün emekli edilse yarın kendisini finanse edecek bir sistem. Aklı olan anlıyor, sorunu çözmeye talip oluyor.

  16. Ince türk mılletine söz ver doğrulardan şaşmiyacagina bütün oylarinizi senin

  17. EYT icin haklarimizi verecegine söz verdigi icin 20 oyum var soz oylar inceye.

  18. eyt li̇yi̇z oyumuz muaharem beye 16 sene ak parti̇ye verdi̇k hasta ve aciz 9000 gün pri̇m yatirdik yas 49 emekli̇ olamadik bu sefer de chp ye verecez bakalim bizim hakkimizi i̇nce verecekmi̇

  19. 30 yıl bi fiil çalışayım bana emekli olamazsın dur de.. !!!!!! yurt dışında doğum yaptı diye sgk başlangıcı say ve borçlanma ile emekli et.ülkende çalışmayanlar dahamı değerli sn.hükümet ?????? adaletin nerede ??? haram olsun haram. oylar sn.i̇nce'ye helal olsun.

  20. bir anneyim ben 28 yıldır çalışan. staj mağduru , eyt mağduru, 2008 maaş mağduru..
    ve 7 yıl daha çalışmam zounlu bırakılan..35 yıl bir fiil çalışıp 15 yılda emekli olanlardan daha az maaş alacak olan bir anne…alınan haklarım haram olsun.evladima ayiramadiğim zaman haram olsun.hastaliklarim haram olsun.44 yaşinda i̇ş bulmakta zorlanan bunu zorlaştiran yasalariniz haram olsun.

  21. oylar sn.muharrem ince'ye ..bizleri gümbür gümbür meydanlarda duyurup söz verdiği için bir annenin emeklerini görüğü için.

  22. sn.muharrem ince, anne olarak beni dinledin Allah razı olsun senden oylarımız feda olsun.

  23. EYT li olarak muharrem inceye güveniyoruz bütün oylarımız CHP ye….hayırlı olsun sözlerini tutar inşAllah.

  24. eyt büyük sorundur bu ülkede çözülmesi şart.oylar muharrem inceye.