Politika

Muharrem İnce: YSK'da Hiç Kimse Sizin Oyunuzu Çalamaz

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ankara’daki miting programı kapsamında, Sincan Lale Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları;

Cam durdu mu kendisi de duruyor. Diyarbakır’da Kürt sorununu çözmek için yürekten, ciğerden, candan konuşan birisi lazım, camdan değil. Birisi yazacak, sen de oradan okuyacaksın Kürt sorununu çözeceksin, mümkün değil

Erdoğan Adıyaman’a gelmiş demiş ki Tütün zararlıdır. Tütünün zararlı olduğunu herkes biliyor. Adıyaman tütününü yasaklıyorsun, Amerikan tütününü alıyorsun. Adıyaman tütününde zehir var da Amerikan tütününde vitamin mi var?

Tütün sağlığa zararlı olabilir ama Erdoğan her şeye zararlı.

Fabrika kursalardı çalmak zor olurdu. Yol, inşaat, beton yaparsa çalmak kolay oluyor olay bu. Bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Ben de ona şunu diyorum; 3 Kasım 2002’den bu yana milletvekiliyim.

Erdoğan’dan önce milletvekili oldum. Askere gitseydik ben çavuş, o, onbaşı olurdu.16 senede aynı maaşı aldık. O nasıl zengin oldu, ben nasıl fakir kaldım, ben bunu anlayamadım.

Yalova’da pazar günü oyumu kullanacağım hemen atlayıp Ankara’ya geleceğim. 50 bin avukatla hazır bekleyeceğim. Merak etmeyin, YSK’da hiç kimse sizin oyunuzu çalamaz

Orası cami, camide siyaset olmaz. Bu tarafa gelin, camide, kışlada siyaset olmaz.

Ben yalnız geleceğim, sen danışmanlarınla gel istersen. Prompter al, prompterdan bilgiler aksın, sen de ezbere konuşuyormuş gibi yap. Gelebilir mi? Bence gelir.

Ben bekleyeceğim. Başladığımızda 4 Mayıs’ta aramızda puan farkı baya vardı. Şu anda puan farkı at başı yarışa doğru gidiyor. İkinci tura kalalım, ikinci turda hesaplaşırız.

Bugün iş değişti, bugün birinci turda alacağız artık. Bu bir dip dalgası. Bu bir değişimin ruhu. Bu, bir milletin ayağa kalkışı, bu bir yenileşme hareketi.

Fabrikaları kapatacakmışım… Yalandan kim ölmüş? Fabrika kapatılır mı? SEKA’yı, Sümerbank’ı sen kapattın, sattın savdın. 16 yılda 500 kişinin çalıştığı bir tane fabrika yaptın mı?

Acaba diyorum bu montaj, dublaj işlerini FETÖ’den mi öğrendi bunlar? Türkiye’nin önünde büyük sorunlar var, ekonomi alarm veriyor, kamyon duvara çarpmak üzere.

Size sözüm şu olsun; büyük sorunlar yorgun adamlarla çözülmez. Büyük sorunlar cesaretle yeni bir ruhla heyecanla umutları yeşerterek çözülür.

Kamupersoneli.net I ANKARA