Politika

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver İstifa Etti! Kimdir?

İstifasını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a sunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver istifa kararını makamında düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.

Hasan Ünver yaptığı açıklamada ise;

Tarifi imkansız bir aşk olarak nitelendirdiğim Nevşehir’e 2004 yılından beri hizmet veriyorum. Bana öncelikle bu fırsatı sağlayan yüce Rabbime ne kadar şükretsem az kalır.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve her daim desteklerini esirgememiş olan değerli vatandaşlarıma Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız büyük fava insanı dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’a bu zamana kadar görev yapan bütün hükümetimize bakanlarımız parti teşkilatımıza 2004 yılından bu zamana kadar görev yapan milletvekillerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Nevşehir Belediyesinde çalışma arkadaşlarıma çocuklarıma ve eşime teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman bu şehrin menfaatleri neticesinde gece gündüz çaba harcayan gazeteci arkadaşlarımıa teşekkürlerimi iletiyorum. Görev yaptığım süre içerisinde halkımıza haklarımı helal ediyorum. Onlardan da helallik istiyorum.

Partimizin yetkili birimleriye ve arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında milletvekili adaylığı için bundan sonra farklı mecralarda halkımıza hizmet etmek adına görevimden istifa ediyorum.” dedi.

KİMDİR?

22 Ağustos 1964 tarihinde dünyaya geldi.  İmam Hatip Lisesi ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Devletin farklı kadolarında görevde bulundu. Türkiye’de sayılı basın yayın kuruluşlarında idarecilik dahil pek çok görevi üstlendi.

Nevşehir’de AK Parti’nin kuruluşunda öncülük etti. AK Parti kurulu il başkanlığı görevine devam etti. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yeniden AK Partiden aday oldu ve Nevşehir Belediye Başkanlığına çok büyük bir oran ile seçildi.

2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazandı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yeniden AK Parti belediye başkanlığını kazanmıştır.

Kamupersoneli.net I ANKARA