Politika

Ömer Çelik'ten AK Parti'nin Adayı Melih Gökçek Olur Mu Sorusuna Yanıt?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. 

Siyaset gündeminde son günlerde konuşulan iddiaları değerlendiren Ömer Çelik, Melih Gökçek’in MHP’den aday olacak iddialarını yorumladı. Kendisine sorulan sorulara da yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ’DEN ÖMER ÇELİK AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapmış olduğu açıklamaları kapsamında bir basın mensubunun AK Parti’nin aday Melih Gökçek olabilir mi? sorusuna yanıt verdi. Bu soruya gündemde yer alan diğer bir iddiaya atıfta bulunarak yanıt veren Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı. 

”Bugün yine bir kulis iddiasıydı. MHP İstanbul adayının Dalan olabileceği ama Dalan “düşünmüyorum” olarak açıkladı. MHP’nin Gökçek ve Dalan ismini açıklaması siyasi hamle olarak yorumlandı. Bunlar tabiidir. Her parti adaylarını açıklayacak. Herkes kendi ismi altında bu seçime giriyor. Herkesin kendi siyasi ajandası var. Her parti kendi planlamasını yapmıştır. Kesinlikli siyasi aktörlerle görüşüyorlardır. Siyasetin doğası gereği olan tartışmalardır.”

MELİH GÖKÇEK YENİDEN AK PARTİ’DEN ADAY OLUR MU?

Konuşmasında Melih Gökçek’in yeniden aday olma konusuna da değinen Ömer Çelik, Melih Gökçek’in AK Parti ile kardeş ilişkisinin olduğunu söyledi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Ömer Çelik aşağıda yer alan açıklamayı yaptı. 

”Dün sayın Cumhurbaşkanımız Gökçek ile ilgili olarak kendisinin dava arkadaşlığına, kardeşliğine vurgu yaparak açıklama yaptı. Bu sayın Gökçek’in AK Parti ailesi içinde kardeşlikle nitelenen bir siyasi şahsiyet olarak bir vurgudur. Sayın cumhurbaşkanımız bu şekilde değerlendirmiştir. Sayın Gökçek AK Parti ailesinin içerisinde bir siyasetçi. Bulunduğu konum ne olursa olsun bu konum değişmez. Bu açıklamalar kimlerin aktif olarak adayımız olacağı, olup olmayacağı şekilde bir sonuca bizi şu aşamada götürmez. Dünkü açıklama dava arkadaşlığına, kardeşliğe vurgu olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA