Politika

Özgür Özel: AKP'nin Maskesi Düşmüştür

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaşanan diyalog ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın açıklamaları üzerine, “‘Askeri vesayetle mücadele ediyoruz’ diyen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün ‘Geçmiş bir genelkurmay başkanını nasıl eleştirirsiniz, Milli Savunma Bakanı’na nasıl eleştiri getirirsiniz’ hezeyanlarıyla karşı karşıyayız. İyi ki ana muhalefet partisi, ilk kez yaşanmış bir biçimde bir partili genelkurmay başkanını ve milli savunma bakanını eleştirebilmektedir. Bu, CHP’nin muhalefetteki kararlılığını, cesaretini, demokrasiye saygısını ve askeri vesayete itirazını ortaya koyarken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin maskelerini düşürmüş durumdadır” ifadesini kullandı.
 

DEMOKRASİ VARSA GENELKURMAY BAŞKANLARI TARTIŞILIR

CHP’li Özel, gazetecilerin soruları üzerine TBMM Genel Kurulu’nda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaşanan gerginlik ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Özel, “İfade etmek gerekir ki bir ülkede demokrasi varsa o ülkede genelkurmay başkanları, onun görevini nasıl yaptığı tartışılabilir, eleştirilebilir. Kaldı ki bugün Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir gecede partili bir bakana dönüşmüş olan birinden bahsediyoruz. Genelkurmay Başkanı’yken üzerindeki üniformayla aktif siyasete müdahil olmuş, belirlenecek cumhurbaşkanı adayı konusunda kendi vehimlerinden yola çıkarak, adaylık için adı geçen birisine baskı yapacak kadar ileri gitmiş olan birisinin tutumunun eleştirilmesinden bahsediyoruz. ‘Askeri vesayetle mücadele ediyoruz’ diyen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün ‘Geçmiş bir genelkurmay başkanını nasıl eleştirirsiniz, Milli Savunma Bakanı’na nasıl eleştiri getirirsiniz’ hezeyanlarıyla karşı karşıyayız. İyi ki ana muhalefet partisi, ilk kez yaşanmış bir biçimde bir partili genelkurmay başkanını ve milli savunma bakanını eleştirebilmektedir. Bu, CHP’nin muhalefetteki kararlılığını, cesaretini, demokrasiye saygısını ve askeri vesayete itirazını ortaya koyarken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin maskelerini düşürmüş durumdadır” dedi.

Özgür Özel, şunları kaydetti:
 

SİLAH ARKADAŞLARI SAHİPSİZ BIRAKILDIKLARINI İFADE EDİYOR

“Hulusi Akar, yaptığımız eleştirilerin hiçbirisine sağlıklı cevap vermemiştir. Sanki 15 Temmuz akşamı takındığı tutum eleştirilmiş gibi kendisinin kahramanlık hikayelerini anlatmaya sığınmıştır. Balyoz davasındaki tutumuna yönelik eleştirilere cevap vermemiş, bir askeri cezaevine yaptığı ziyareti sanki Balyoz davası sanıklarıyla dayanışmış gibi göstermiştir. Oysa ki 3. Kolordu Komutanı’yken yapması zorunlu olduğu ve kendisine bağlı olan bir askeri cezaevini ziyaret etmiştir. Bizimle temas eden çok sayıda silah arkadaşı, sivil cezaevlerine de başka yerlerdeki askeri cezaevlerine ziyaretlerde bulunmadığını, kendilerini sahipsiz bıraktığını ifade etmektedir. Eğer bir şahitliğe başvurulacaksa, kamuoyunun önünde Balyoz sanıkları ve hayatını kaybetmiş Balyoz ve Ergenekon sanıklarının yakınlarının tanıklığına kameralar önünde başvurmayı Hulusi Akar’a teklif edebiliriz.

ATATÜRK DÜŞMANLARINA ZİYARET YAPAN BİR PARTİ

Atatürk ile hiçbir zaman bağ kuramamış bir partiden bahsediyoruz. Genel başkanının, Diyanet İşleri Başkanı’nın ve Milli Savunma Bakanı’nın Atatürk düşmanlarına yaptığı ziyaretleri deşifre ediyoruz. O konuda bir kelime söyleyemiyorlar. Hulusi Akar’ın Mehtap Yılmaz ile yaptığı açıklama trajikomiktir. ‘Hastanenin 7’nci katından başladım, başhekim eşim tedavi oluyor diye beni soktu’ demektedir. Tesadüfen yapılan bu ziyaretin fotoğrafını kendi internet sitesine neden koydun? Halen Mehtap Yılmaz’a ya da Nuri Pakdil’e yaptığı ziyaretten pişmanlığını ifade edememektedir. Cevap vermekten özenle kaçındığı 2013 Şura’sında kendisinin teamüllere aykırı biçimde önünün açıldığı gerçekleri de ortadadır. Bülent Turan’ın yaklaşımı tamamen kendi içinde bulundukları ve cevaplayamadıkları durumu örtmeye yöneliktir. Bir FETÖ suçlaması vardır. O, FETÖ’nün yaptığı atamaların altındaki bütün imzalar kendi genel başkanlarına, dönemin başbakanına aittir.”