Politika

Sadullah Ergin, AKP'den istifa etti! Ali Babacan'ın Yeni Kurulacağı Parti'ye mi geçecek

2011-2013 yılları arası Adalet Bakanı görevinde bulunan Ergin 22., 23. ve 24. dönemlerde Hatay milletvekili olarak TBMM’de bulunmuştu. 25 Aralık 2013’de yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ergin 5 bin oy farkla seçimi kaybetti.

Ergin’in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’la birlikte yeni kurulması planlanan partinin içinde görev alacağı iddia ediliyor

Sadullah Ergin, AKP'den istifa etti! Ali Babacan'ın Yeni Kurulacağı Parti'ye mi geçecek

SADULLAH ERGİN KİMDİR?

1964 yılında Antakya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Antakya’da tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 1 yıl okudu.

Daha sonra 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Ergin, 1987 yılında mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995’te istifa ederek serbest avukatlığa başladı.

Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. dönem milletvekili genel seçimlerinde Hatay milletvekili olarak parlamentoya girdi. Üç dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. 60. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 61. Cumhuriyet Hükümetinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi.

Ergin, Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bir Yorum

  1. 3dönem millet vekili olurken iyi.demekki doymamış.Allah doyursun.vefa nerede.

  2. 30 sene işletmecilik yaptığım esnaflık hayatımda 13 elaman yetiştirip bu ülkeye istihtam sağlamaya vatanına milletine faydalı insanlar olmaya yardımcı oldum ilk cıraklığa başladığı zaman aile eti senin kemiği benim der di cırka yetişir eline mesleğini aldığı zaman seninle işi bitmiş artık bana ihtiyacı kalmamış bir vaziyette seni terk eder ve en kötü insan olu verirsin şimdi elinden tutup piyasaya kazandırmak ayıp mı.malesef bir kaç kişi kiymet bildi saygı duyuyor bunların ki de o beki soruyorum yeni parti kuruncak başkanı ne diye eleştirecek ler ne kadar kötü konusurlarsa bunlarda o kadar kötü dür adama sorarlar bunun yaptığı yanlış dı şimdiye kadar niye bakanlık yaptın başbakanlık cumhurbaşkanlığı yaptın diye

  3. HSYK gibi uydurma fetö topluğunu kuran zat ve fetö nün siyasi ayagı bunu bilmeyenmi var varsa kördür zaten sağır abdullahla ikisi nankör insanlar..