Politika

Savunma Bakanı Işık: FETÖ'nün Ayağı Çukurda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada “Rusya ile ilişkilerimizin gelişiyor olması, ‘NATO ile bağlarımızın zayıflayacağı’ anlamına gelmez. NATO ile ittifak dayanışması içerisinde kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’den kaynaklanan bir sorun bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak.” ifadelerinde bulundu.

Işık, Dışişleri Bakanlığının JW Marriott Oteli’nde düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada ise dünyada belirsizliklerin gittikçe arttığı bir dönemin mecburen yaşandığına değindi. 

Ekonomik ve siyasi ağırlık merkezleri yapı itibariyle her geçen gün doğu tarafına doğru yöneldiğini dile getiren Bakan Işık, bu durumun beraberinde yeni bir gücün yanı sıra mücadele alanlarını doğurduğunu ifade etti. Ayrıca yeni güç alanlarının yavaş şekilde Asya-Pasifik’e doğru kaydığını ifade eden Bakan Işık, bunun yeni ittifaklar ve yeni dengelerin oluşmasına sebep olacağını bildirdi. Amerik Birleşik Devletlerinde yapılan seçimin ardından ABD ve NATO ilişkilerinin seyrine yönelik belirsizliğin oluştuğuna dikkati çeken Bakan Işık, bunun dünyanın geleceğine yönelik önemli bir konu olduğuna vurgu yaptı.

Avrupa Rusya arasında bulunan gerilime değinen Bakan Işık, “Bütçelerden savunmaya ayrılan kaynakların son dönemlerde artıyor olması ve bunun NATO politikası haline geliyor olması önümüzdeki süreçte aslında nereye doğru evrildiğimize yönelik bize işaretler vermeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE VERİYORUZ

Türkiye’nin her yandan terörle mücadeledeki kararlılığının anlaşılır bir dil ile ifade edilebilir olmasına “Bütün bunlar yaşanırken bölgesel gelişmelerde Türkiye’nin etkisinin minimize edilmesi hatta sıfırlanması için bu terör örgütlerinin yeterince misyon ifa etmediğini düşünenler başımıza bir de FETÖ belasını sardılar. Devletimizin içerisinde uzun yıllara dayanan örgütlenmesini artık görünür hale getirdiler ve 15 Temmuz gecesi de bir hain darbe girişimini FETÖ aracılığıyla başlattılar.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA