Politika

Seçim İçin İstifa Eden Memurlar Göreve İade Edilebilecek Mi?

27. Milletvekili aday adaylığı için kamu görevlerinden istifa etme süreleri sona erdi.

Aday memurlar işlerine geri dönebiliyorlar. Aday olmayanlar ise seçilemedikleri süreçte 1 ay içerisinde başvuru yapabiliyorlar.

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlecenek seçimler öncesinde milletvekili adayı olacak kamu görevlileri istifalarını verdi.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre istifa eden memurların ne yapmaları gerektiği ifade edilmişti…

İşte detaylar..

İSTİFA EDEN MEMURLAR HAKLARINI KAYBEDECEK Mİ?

Görevinden istifa eden memurlar görevlerinden ayrı kaldıkları süreçte memuriyete yönelik özlük haklarından faydalanamayacaklar.

ADAYLIK VE SEÇİM SÜRESİNDE TAMAMLANAN SÜRELER EMEKLİLİK HESABINA AKTARILIR MI?

Görevinden istifa eden memurlar seçim süresince görevlerinden ayrı kaldıkları süreleri emeklilik hesaplarında değerlendirmeye alamazlar.

SEÇİLEMEYEN MEMUR GÖREVİNE İADE EDİLECEK Mİ?

Seçimlerde kazanmam durumu olduğunda memuriyete dönmek istemeleri durumunda kurumları tarafından eski görevlerine döndürülmeleri zorunlu olmayacak kazanılmış hak veya aylık derecelerine göre başka bir göreve atamaları yapabilecek.

AYRI KALINAN SÜRENİN MAAŞI VERİLECEK Mİ?

İstifa edilmesinden sonra aday adayı olmayan veya aday olup seçimi kazanamayan mermurların tekrar görevlerine dönmeleri durumunda görevlerinden ayrı kaldıkları süreye göre mali ve sosyal haklara göre hiçbir ödeme yapılmayacak.

SEÇİLMEYEN MEMUR NE ZAMAN DÖNECEK?

İstifa ederek seçimi kazanamayan memurlar için başvruu süresi seçimlerin kesin sonuçlarının yayımlanmasıyla başlamakta. 1 ay içerisinde başvuru yapmaları gerekecek. Bu süreyi dolduran memurlar tekrar eski görevlerine dönemeyecek.

ADAY OLAMAYAN SEÇİMLERİN SONUCUNU BEKLEYECEK Mİ?

İstifa etmiş ve aday olmamış memurlar kurumlarına başvuru yapmaları durumunda seçim sonuçları açıklanmadan atamaları yapabilecek.

KİMLER DÖNEMEZ?

Yüksek mahkeme üyelerinin yanı sıra hakimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakları yok.

İKİ DEFA İSTİFA EDEN MEMUR OLABİLİR Mİ?

Seçim sebebiyle yasal zorunluluğuna dayanarak istifa edenlerden yeniden memurluğa dönmeleri durumunda kısıtlamalar uygulanmayacak.

GÖREVE DÖNÜŞ DİLEKÇESİ YAZILACAK MI?

Görevden ayrılma dilekçesi baz alınırsa evet. Geri dönüş dilekçesinde de şekil zorunluluğu bulunmakta.

MEMUR KAYIP GÜNLERİNİ BORÇLANACAK MI?

Seçilmemiş memurlar primlerinin yatmadığı süreleri borçlanarak geri kazanabilecekler.

Kamupersoneli.net I ANKARA