Politika

Seçim Sonuçlarına Göre 18 Yaşındaki Milletvekili Adayları Meclise Girebildi Mi?

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Bu bağlamda 79 yaşındaki CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP’den parlamentoya girmeye hak kazandı. Böylece Baykal, 27. Dönemde TBMM’nin en yaşlı vekili oldu.

18 YAŞINDAKİ ADAYLAR MECLİSE GİREBİLDİ Mİ?

Bilindiği gibi hükümet tarafından seçilme yaşı 25’ten 18’e indirilmişti. Bunun ardından AK Parti, CHP ve MHP Milletvekili listesine 18 yaşında üç aday eklemişti. Peki 18 yaşındaki adaylar Meclise girebildi mi?

AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı 18 yaşındaki Elif Nur Bayram 11’inci sıradan; CHP Antalya Milletvekili adayı 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül 16’ncı sıradan; MHP Kayseri Milletvekili adayı 18 yaşındaki Veli Oğuzhan Öztürk ise 10’uncu sıradan aday olmuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Elif Nur Bayram, CHP Antalya Milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül ve MHP Kayseri Milletvekili adayı Veli Oğuzhan Öztürk seçim sonuçları kapsamında parlamentoya girmeye hak kazansalardı en genç Milletvekilleri olacaklardı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmayan resmi olmayan sonuçlara göre CHP Antalya’dan 5 Milletvekili; AK Parti ise Kocaeli’den 7 Milletvekili çıkarıyor. Bunun yanı sıra 11’inci sıradan aday Elif Nur Bayram, 16’ncı sıradan aday İsmail Hakkı Gül ve 10’uncu sıradan aday Veli Oğuzhan Öztürk parlamentoya giremedi.

RÜMEYSA KADAK MECLİSE GİRDİ

Ayrıca 22 yaşındaki Rümeysa Kadak Meclis’e giren en geç Milletvekilleri arasında kendine yer buldu. Rümeysa Kadak AK Parti’nin genç adaylardan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) da en genç üyesi oldu.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA