Politika

Selahattin Demirtaş'ın Seçim Konuşması Hakkında YSK'dan Karar

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’de yapması gereken 10’ar dakikalık iki konuşması hakkında Yüksek Seçim Kurulu tarafından karar verildi. Verilen karara göre HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın konuşması tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çekilecek.

Söz konusu kararda Selahattin Demirtaş’ın avukatı Günizi Satar, cumhurbaşkanı adayı müvekkilinin propaganda hakkını kullanabilmesi için kayıtların ceza infaz kurumunda yapılması talebiyle Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığı ifade edildi.

GENEL MÜDÜRLÜKTEN YSK’YA YAZI GÖNDERİLDİ

Genel Müdürlük tarafından Yüksek Seçim Kurulana yazı gönderildi. Gönderilen yazıda 5275 Sayılı Kanun’un 92. maddesinde, hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumu dışına çıkarılabileceği hallerin düzenlendiğini, bunlar arasında propaganda konuşmasının bulunmadığını belirtti ve propaganda konuşması çekimlerinin ceza infaz kurumunda yapılması halinde bir Kurul üyesinin hazır edilip edilemeyeceğini, konuşmaların çekimlerinin aynı gün yapılıp yapılamayacağı soruldu. Bunun üzerine YSK tarafından konu ile ilgili olarak karar verildi.

SEÇİMLER 12 HAZİRAN’DA

Bu konu hakkına Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmeye göre Demirtaş’ın propaganda konuşması çekimlerinin 12 Haziran’da tutuklu bulunduğu cezaevinde yapılmasına çekimler için bir Kurul üyesinin görevlendirilmesine karar verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA