Politika

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Kimdir?

Çocukluğu Rize’de geçti. Daha sonra üniversite tahsili için İstanbul’a gelerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Kamu hukuku alanında seminer çalışmalarına katıldı. 1976 Yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi’nde kamu görevine başladı.
Sırasıyla Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hâkimliklerinde bulundu.

1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı. Bu süreçte çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde
üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev yaptı.


Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alarak, partinin Kurucu Üyesi oldu.
3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi.
Kasım 2002’den itibaren beş yıl süre ile AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 günü yapılan genel seçimlerde yeniden İstanbul Milletvekili seçilerek Parlamentoya girdi. 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı
görevini üstlendi ve Devlet Bakanı olarak görevine devam etti.

12 Haziran 2011 günü yapılan genel seçimlerde Rize Milletvekili seçilerek tekrar Parlamentoya girdi. 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştır.
10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte göreve gelen Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 62.
hükumette yer almadı.


Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara