Politika

Son Dakika! İYİ Parti Seçimlere Katılabilecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim hakkında tarihi açıklamasıyla beraber İYİ Partinin seçime katılıp katılmayacağı büyük merak konusu olmuş durumda. Peki İYİ Parti seçimlere katılabilecek mi? İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray erken seçimle alakalı olarak merak edilen soruya cevap verdi.

Kamupersoneli.net olarak detayları açıklıyoruz…

Bilindiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı erken seçim çağrısından sonra; “Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel bir iddia ortaya atmış ve açıklamada; 26 Ağustos’ta erken seçim olması durumunda İYİ Parti’nin seçime giremeyeceğini İYİ Parti’nin büyük kurultayının üzerinden en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül’de dolduracak ” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise partisinin İstanbul il başkanlığında yaptığı söz konusu basın açıklamasında; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına yanıt vererek; “danışıklı dövüş” olarak belirttiklerini duyurdu.

AYTUN ÇIRAY AÇIKLAMA YAPTI

Aytun Çıray’ın açıklamalarından satır başları;

Bilmeleri gerekirse 3 Kasım 2019 yılında normal bir seçim yaparlarsa dolar 7, avro ise 8,5 olacak mazot 8 lira olacaktır ve bununla beraber ekonomi dipsiz bir çakılma yaşayacaktır. Ayrıca bu bir takdiri ilahidir, iyiliğin önünü açıyorlar. Bakın emin olun bu açıklamayı duyduktan sonra muhtemelen sayın genel başkanımız iki rekat şükür namazı kılmıştır.

Partimizin seçime katılmalarının tüm hukuki şartlarını yerine getirdik. Hiçbir güç İYİ Parti’nin erken seçimlere girmesine engel olmayacaktır, engelenemeyecektir” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA