Politika

SP Lideri Karamollaoğlu Hüda Par Genel Başkanı İle Bir Araya Geldi

Son gelen detaylara göre; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Hüda Par Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

SP Lideri Karamollaoğlu ve Hür Düva Partisi Genel Başkanı Yapıcoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Yapıcıoğlu: Görüşmelerimiz daha öncede vardı. Bu görüşmemiz seçim dönemine denk geldi ve seçimle alakalı konular gündeme geldi. Seçime girme yeterliliği partisi açıklanmıştı.

Bunların arasında Hüda- Par bulunmuyordu. 2012 yılının aralık ayında kurmuş olduğumuz parti olarak katılma hakkını etlde etmiştir. Birkaç ay içerisinde teşkilatımızı kurmuştuk ve parti olarak seçime katılma hakkı elde etti. İlan edildiğini yine o zaman da 9 partinin seçime katılım sağlayabileceği belirtilmişti.

Hem de ilk kongreyi gerçekleştirmiş olmamıza rağmen gerekli itirazlarımızı yapış ve dilekçemizi vermiştik.

Karamollaoğlu: Uzun zamanda beri Hüda- Par’ı ziyarette bulunmamıştım. Kendilerini ziyaret etmei vazife bildiğimiz için gelmiş bulunuyoruz.

Tabi bu görüşmemiz esnasınd memleketin meseleleri gündeme taşındı. Kendilerinin seçime girme konusunda bir takım sıkıntıları olduğu da genel seçimlerde birden bire seçime girecek partilerin arasında yer almayacaklarını hayretle duyduk ve bir eskiklik olmadığını düşünüyoruz.

İYİ Parti’nin sorunları çözüldü. Birden bire iki kanatta CHP’nin kendilerine verdiği vekillerle de grup kurmuş oldukları için problemin üstesinden geldiler.

Kamupersoneli.net I ANKARA