Politika

SP Lideri Karamollaoğlu: İnşallah Demirtaş Kısa Zamanda Tahliye Edilir

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklulun haliinn sona erdirilmesine yönelik olarak çağrıda bulundu.

Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamasında ise; “İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar” ifadelerini kullandı.

Bugünkü iktidarla neden biraraya gelmediniz? sorusuna yönelik olarak açıklamlarda bulunan Karamollaoğlu, AK Parti ile aralarında 3 temel farlılık olduğunu sözlerine ekledi ve bunları;

* Türkiye’nin en önemli sorunu kutuplaşma, kamplaştırma. Türkiye’mize en büyük zararı kutuplaştırma-kamplaştırma veriyor.

Beka sorunu konusunda kısmen haklılar ama beka sorunu karşısında ilk yapılacak iş içeride bütünleşmektir.

Siyaset de bir yarış ama siyaset husumeti kaldırmaz. Biz birbirimizin hasmı değil sadece rakibiz.

* İkincisi bizim yönetim anlayışımız farklı. Biz bir numaralı mesele olarak adaleti görüyoruz. Adalet olmadan devlet olmaz. Ardından liyakat geliyor. Devletin başında olanlar ülkenin sorunlarını çözerken ehil insanlardan seçilmeli. Benden olan çamurdan olsun yaklaşımı olmaz.

* Üçüncüsü istişare. Farklı görüşlerdeki insanlarla istişare edilmeli” diyerek sıraladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceği hatırlatılmasıyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu yaptığı açıklamasında;

Elbette yapılabilir. Buna özen göstermeye çalışıyorum. Şov mahiyetinde işi ele almayı benimsemedim. O ziyaretli şov olarak algıladığım düşünülmesin.

Demirtaş’ın aday olmasına engel bulunmuyor ise kanuni olarak fikirlerini topluma anlatması adına tutukluluk halininin sonlanması gerekiyor. İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar.

İnşallah Demirtaş kısa zamanda tahliye edilir. Bunu yapmak hükümet yönünden de toplumda erdem olarak algılanır kanaatindeyim. Bunu da ümitle beklemekteyim.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. sen teröri̇ste i̇nşAllah çikar bi̇zde geçmi̇ş olsun deri̇z di̇yerek zaten safhini belli̇ etti̇n .. ulan ne utanmaz i̇nsanlarsiniz. erbakan hocanin kemi̇kleri̇ni̇ sizlatanlar