Politika

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Meclis Çalışmaları Hakkında Açıklama

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda Meclis çalışmaları hakkında TBMM Başkanı Binali Yıldırım çeşitli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

TBMM BAŞKANI YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI

Bu bağlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, açıklamalarında Başbakanlık döneminde yaptıkları her şeyin, yüce Meclisin gündemine geldiğini, komisyonlarda, Genel Kurulda değerlendirildiğini hatırlattı. Ayrıca TBMM Başkanı Yıldırım açıklamalarının devamında Cumhuriyet tarihinin 95 yıllık parlamenter sisteminin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dönüştürülmesi, Başbakan’ın veya Başbakanlığın idari tasarrufu olmadığını yüce Meclisin kararıyla ortaya çıkmıştır, karar da milletin onayına götürüldüğünü vurguladı.

Ayrıca TBMM Başkanı Yıldırım açıklamalarında “Milletten onay alan bu sistem değişikliğini artık kabul etmekten başka bir yol yoktur. O bakımdan bundan sonraki Meclisin çalışmalarında şüphesiz yasama, denetleme faaliyetlerinde daha etkin hale gelmesi, yürütme erkinin kendi alanında, Meclisin de kendi alanında ülkenin, milletin meselelerine çözüm üretmesi için işbirliği halinde, ülkemizin, milletimizin yararına çalışmayı birlikte sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA