Politika

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Seçildi

Konya Büyüşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten boşalan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçildiği açıklandı.

Bu konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Fatma Şahin;

“Finansal olarak baktığımızda denkleştirmenin ne kadar önemli olduğunu, bu denklemin bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inandım.

Birliğin emanetini yüklenmiş bir kardeşiniz olarak, daha önceki başkanlarımızın desteğini alarak, onların tecrübesinden yararlanarak bu sorunun bire bir takipçisi olacağım.

Bu denkleştirmenin adaletli bir biçimde dağıtıldığı yeni bir dönemi hep birlikte inşa edeceğiz.

Belediyecilik özel bir alan, uzmanlık isteyen alan ve yetişmiş bir bakış açısı isteyen bir alan. Yerelden evrensele gelecekten geleneğe eğitim seferberliğini, yerel akademiyi güçlü bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

KİMDİR?

20 Haziran 1966 tarihinde Gaziantep’te doğmuştur. Lise mezuniyetiyle beraber İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Mezun olduktan hemen sonra özel sektörde hizmetlerde bulundu ve bir süre İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev aldı.

12, 13, ve 14, Dönemlerde AK PArti Gaziantep Milletvekili seçilmiştir. 30 Matrt 2014 tarihinde gerçekleştirilen Yerel Seçimler’de ise AK Parti’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday gösterilmiş ve başkan seçilmiştir.

Ayrıca Fatma Şahin, üst üste iki dönem Gaziantep Milletvekili seçilen ilk kadın siyasetçi konumundadır.

Kamupersoneli.net I ANKARA