Politika

Türkiye Büyük Milet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu yarın öğlen saatlerinde toplanacak. Kurulun Anayasa kararına ilişkin yapılacak toplantılarda verilecek sözlerin konuşacağı bekleniliyor.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Genel Kurulda 3 defe peş peşe ara vermesinin ardından birleşimi açarak sırada bulunan tasarı ve tekliflerin görüşlemerine geçileceğini ifade etti.

Bu sırada söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün Meclisin tatiline ilişkin öneri geldiğinde buna imza atamayacaklarını ifade ettiklerini aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ise Anayasa değişiklik teklifinin ardından konuşma yapmayacağının kendileri tarafına belirtildiğini ve CHP’nin de buna göre pozisyon aldığını belirten Özel, “Bugün grup önerisini 184 kişi yerine 9 kişiyle geçirilmesine ‘evet’ demek bizimle bağdaşmayacak davranıştır.” açıklamasını yaptı.

Anayasa değişiklik görüşmeleriyle alakalı olarak eleştirilerde bulunan Özel, “Kimseyle uzlaşacak kimseye anlayış gösterecek, kimsenin yorgunluğunu, kimsenin bir takım taleplerini karşılayacak tahammülümüz ve esnekliğimiz olamaz. Referandumdan sonra ‘gördünüz mü halk nasıl kürsüsüne sahip çıktı’ demek için büyük bir iştah içindeyiz.” açıklamasını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ise yoğun çalışma temposundan daha sonra geçmiş yıllar da bütçe görüşmelerinden sonra Genel Kurulun çalışmalarına ara verildiğini ifade etti.

Bugün bir maksat sebebiyle bir araya geldiklerini belirten Muş, ara verilmesiyle alakalı olan kararı, yarın veya daha sonraki günlerde İçtüzüğe uygun önergelerle hayata geçirmeyi ümit ettiklerini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, sıradaki tasarı ve teklifler için hükümet ve komisyon yerine oturmayınca, birleşimi, yarın saat 14.00’te toplanmak üzere kapatıldığını belirtti.

Kamupersoneli.net | AA