Politika

Türkiye'den ABD'ye Mesaj: Suriye'de güvenli bölge için hazırız

Son dakika! Türkiye ile ABD arasında kritik telefon görüşmesi! İbrahim Kalın ve Bolton, görüşmede Suriye, güvenli bölge, terörle mücadele ve ticari ilişkileri ele aldı. Kalın, Türkiye ve ABD müşterek harekat planının geciktirilmeden hayata geçirilmesi hususunda Türk tarafının hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

AYRINTILAR GELİYOR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump’a yaptığı teklifi açıkladı: Aynı şartlarda alırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas’ta Orta Anadolu Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, Rusya ile aynı şartlarda olması koşulu ile ABD’den Patriot istediklerini ifade etti.

Savaşın kazanılmasının hemen ardından Cumhuriyet kurulmadan Türkiye İktisat Kongresi toplanmıştı.

Dönemin şartlarında devlet eliyle büyük yatırımların yapıldığı karma model, bizi arzu ettiğimiz yerlere taşıyamadı. 

Güney Kore’nin çok çok önünde olmamıza rağmen bizi solladı geçti ve fersah fersah önümüzde. Darbeler, cuntalar, siyasi ve diplomatik birçok sebep, ekonominin üzerine eğilmemize mani oldu. İç düşmanlar adeta Türkiye’nin gelişmesine engel oluyorlardı.

Cumhuriyet’in ilk yılları dışında 3 önemli istisnası vardır. Adnan Menderes’in başlattığı siyasi ve ekonomik dönüşümdür. Sonu darağacında biten bu hamlenin sonunda ülkemiz yine kendi iç işleri ile uğraşmıştır.

İkinci büyük çıkış Turgut Özal ile yaşanmıştır. Türkiye’yi yeni ekonomik trendlere hazırlamak için çok büyük çaba sarf etmiştir.

Türkiye üçüncü büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini 2003 yılından itibaren AK Parti ile yaşamıştır. 17 yıldır yaşanan bu süreç; sorunsuz, sıkıntısız geçmemiştir.

Bütün bunların yanında savunma sanayinde Türkiye yerli ve milli olarak yüzde 20’sini karşılarken, yüzde 70’ini karşılar hale geldik. Dün elini açan bir orduya sahiptik. Şimdi hem kendimiz üretiyoruz. Göğsümüzü gere gere bazı adımları atıyoruz.