Politika

Ümit Özdağ: "Suriyeliler Vatandaş Yapılırsa Ağır Sonuçları Olur"

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Suriyelilere vatandaşlık vermek Türkiye’nin bugününe değil aynı zamanda geleceğine yapılmış bir suikast olacaktır.” dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin Suriye politikasının Türkiye’ye çok büyük zarar verdiğini öne sürdü.

Suriyeliler vatandaş yapılırsa, Türklerin başına, Anadolu’yu vatan yaptıkları 1071 tarihinden sonra en büyük üçüncü felaketin geleceğini belirten Özdağ, “İlk iki felaket Ankara Savaşı ve Mondros Mütarekesi’dir. Bu politikanın bu kadar ağır sonuçları olur.” diye konuştu.

İskan Kanunu’nun Suriyeliler için uygulanamayacağını savunan Özdağ, “Madem üstün yetenekliler alınacak, neden mahalle kurmak istiyorsunuz? ‘Sadece kalifiye elemanları alalım’ demek Suriye’nin geleceğini çalmaktır” ifadesini kullandı.

2,7 milyon Suriyeliden bahsedildiğini ancak gerçek rakamın 3.5 milyona yakın olduğuna değinen Özdağ, şöyle devam etti:

“Sadece 250 bin kişiye vatandaşlık verileceği açıklandı ama onların eşleri ve çocuklarıya 1,5 milyonu bulacak ve toplumun direnci kırıldığı aşamada bütün Suriyelilere vatandaşlık verilecek.

Üç beş senede insanlara vatan veremezsiniz. Bir yerin vatanınız olması için orada köklü bağlarınızın olması gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurttaşlık önermesinin arkasında herhangi bir insancıl yaklaşım da yoktur. Yıllardır yüce dinimizi istismar ettiler Suriyeli mültecileri Türk toplumuna izah etmek için. Bu akıl dışı Suriye politikası, sığınmacı politikası, başka aşamaya taşınarak devam ediyor.

Erdoğan’ın Suriyeler kitlesel vatandaşlık vermesinin modern dünyada eşi yok. Çünkü devletler bunun tahribatını öngörür. Türkiye bu politikayla tehdit altındadır. Suriyelilere vatandaşlık vermek Türkiye’nin bugününe değil aynı zamanda geleceğine yapılmış bir suikast olacaktır. Erdoğan, demografik bir bombayı Türkiye’ye yerleştirmeye çalışmaktadır. Erdoğan’ın, yabancı oylarla rejim değişikliği yapmak istediği anlaşılıyor.”

Türkiye’nin, Suriyelilerin vatanlarına geri dönmelerini sağlayacak politikaların üretilmesini isteyen Özdağ, “Türk milleti, hukuk içinde kalarak vatandaşlık verilmesiyle ilgili bu süreci durdurmaya çalışmalıdır.” diye konuştu.

Özdağ, Avrupa Parlamentosunda açılan PYD/PKK sergisiyle ilgili bir soruya da “Terör karşısında inanılmaz bir ikiyüzlülük ve utanmazlık olduğunu düşünüyorum. PKK’ya sergi açma fırsatı veren bir AB’nin IŞİD bombalarından dert yanmaya hakkı yoktur. Terörün iyisi veya kötüsü olmaz. Terör terördür ve insanlık suçudur.” karşılığını verdi.

Alman milletvekillerinin İncirlik Üssünü ziyaret etmek istemeleriyle ilgili başlayan tartışmalarla ilgili bir soru üzerine Özdağ, “Sanki biz Almanları davet etmişiz gibi parlamento başkan yardımcısı açıklama yapıyor. Bu kürsüden söylemek istemezdim ama cehenneme kadar yolları var.” dedi.

Kamupersoneli.net | AA