Politika

Vatan Partisi'nden YSK Kararına Kararı Tepki!

Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için gerekli olan 100 bin imzanın yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar tarafından kullanılmayacağıyla alakalı olarak AYM’ye başvuru yapıldı.

Söz konusu YSK’ya yapılan başvuruyla alakalı olarak dilekçe verdiğini ifade eden Vatan Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada detaylardan bahsetti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla alakalı olarak 4-9 Mayıs 2018 tarihlerinde toplanması gereken 10 bin seçmen imzasının yurtdışındaki seçmenler için kullanılmayacağını öne süren Cengiz yaptığı açıklamada YSK’nın ilgili kararında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, adaylık teklifi için Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na bizzat başvuracaklarının hüküm altına alındığını hatırlattı. 

Cengiz, Doğu Perinçek’in adaylığı için 90 binin üzerinde imza topladıklarını sözlerine ekledi.

Cengiz, bunun seçme seçilme hakkının ihlali olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve bir yurt dışı seçmen adına bireysel başvuruda bulunduklarını, başvuru konusunda YSK’yı de bilgilendirdiklerini aktardı.

Kamupersoneli.net I ANKARA