Politika

Veli Ağbaba, Binali Yıldırım'ın adaylığı hakkında flaş açıklama yaptı

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın açıklaması şöyle:

“Anayasa’nın 94’üncü maddesi, TBMM Başkanın üyesi bulunduğu siyasi partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine katılamayacağını belirtmektedir.
Yasa bu kadar açıkken, Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmeden AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması tuzun kokmasıdır.
Yeri geldiğinde kul hakkını dilinden düşürmeyen Binali Yıldırım, meclisin makam arabasıyla, korumalarıyla, vatandaşın vergileriyle AKP propagandası yapıp, belediye başkanlığı için çalışarak mecliste ettiği yemine bağlı kalmayacaktır.

AKP ve Saray Hükümeti hukuku ayaklar altına alan tavrına bir an önce son vermelidir. Danıştay’ın öğrenci andını tanımamak, AİHM kararlarını uygulamamak, Anayasanın açık hükmünü görmezden gelmek kabul edilemez.

Bu ülke kabile devleti değildir. AKP Türkiye’yi kabile devleti haline getirmek istese de Türkiye yasalarla yönetilen bir ülkedir. Meclis Başkanının, meclisin çıkardığı yasaya uymaması aymazlıktır. Devleti yönetenlerin yasalara uymadığı ülkede, vatandaşların yasalara uyması beklenir mi? Bu absürt duruma bir an önce son verilmelidir. Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmezse kendisini tanımadığımızı belirtmek isteriz.” dedi.