Politika

Yaşar Tüzün: CHP'li Delegelerin Yüzde 60'ı Değişim İstiyor

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün olağanüstü kurultay çalışmalarının CHP Parti Yönetimi tarafından kabul edilmemesinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Bu konuda dikkat çeken ifadeler kullanan Yaşar Tüzün delegelerin yüzde 60’nın kurultay yapılmasını istediğini söyledi ve bu konuda CHP yönetimine eleştirilerde bulundu. 

YAŞAR TÜZÜN’DEN KURULTAY AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yapmış olduğu açıklamasında kurultay çalışmaları sürecinde yaşananları ve merak edilenlere dair açıklamalarda bulundu. Yaşar Tüzün açıklamalarında 630 kişinin notere giderek beyanda bulunduğunu ancak bu durumun sonra değiştiğini söyledi. Bu konuda sayısal verilerle örnekler veren Yaşar Tüzün parti tabanının, CHP örgütünün ve CHP’nin seçilmiş delegelerinin yüzde 60’ının değişim istediğini söyledi. İşte o açıklamalar;

”Kurultay yapılması yönünde 630 arkadaşımız bizzat notere giderek iradesini beyan etti. Merkez Yönetim Kurulu değişikliği yapılsın diye o imzaları atmadı. Dolayısıyla eğer hemen yerel seçim öncesi Merkez Yönetim Kurulu değişiyorsa kurultay da yapılabilir, kurultay da yapılabilir kurultay da toplanabilir diyoruz. Bir delege notere niçin imzaya gider? Notere gitmesinin temel sebebi bu irade beyanında bulunmasıdır. Yani olağanüstü kurultay çağrısına imza atmak için gitmiştir. Seçilmiş delegelerimizi, doğal delegelerimizi çıkardığımızda toplam 1030 seçilmiş delegemiz vardır. 1030 delegemizin 630 tanesi bizzat notere gidip bu beyannameyi imzalamışsa geriye 400 kişi kalmıştır. Bu ne demektir? CHP’nin örgütü, CHP’nin tabanı, CHP’nin seçilmiş kurultay delegesinin yüzde 60’ı değişim istemektedir ve kurultay istemektedir.”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün açıklamalarında ayrıca CHP’de önümüzdeki günlerde MYKY toplantısı yapılacağını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda açıklama yapmasını beklediklerini söyledi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA