Politika

YSK Başkanı Sadi Güven'den İYİ Parti Açıklaması! Seçimlere Katılabilecek Mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven alınan erken seçim kararına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Oldukça merak edilen İYİ Parti’nin seçimlere katılıp katılamayacağı konusuna daie değerlendirmelerde bulunan Sadi Güven’in açıklamaları şu şekilde,

İYİ PARTİ SEÇİMLERE KATILABİLECEK Mİ?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven yapmış olduğu açıklamalarında İYİ Parti’nin durumunu da değerlendirdi. 

Bir basın mensubu tarafından konuya ilişkin sorulan sorunun ardından açıklamalarda bulunan Sadi Güven seçim kanununa bakılacağını ifade etti. 

“İYİ Parti seçimlere girebilir mi, giremez mi bunu ben de bilmiyorum. İYİ Parti’nin durumu incelenir. Seçim Kanunu’nda yazıyor, oraya bakılacak,”

‘İNCELEME SONUCU BELİRLENECEK’

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven erken seçim konusuna dair açıklamalarında ayrıca genel olarak hangi partilerin seçime katılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için gerekli olan yönetmeliğin YSK’nın internet sitesinde yer aldığını ifade eden Güven, konunun inceleneceğini söyledi. 

“Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu, Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alıyor. İnternet sitemizde de yazılı. Kanunda yer alan şartları hangi partilerin yerine getirdiğini incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından dosya istenilecek partilerin kayıtlarıyla ilgili. İnceleme sonucu, seçime katılıp katılamayacağı belirlenecek”

Kamupersoneli.net – ANKARA