Politika

YSK'da Kritik Değişiklik! Seçim Öncesi Sistem Değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak duyrulmasıyla beraber Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçime uygun olan sistemin altyapısı için yoğun çalışa temposunun başladığı ifade edildi.

Yüksek Seçim Kurulu siyasi partilerin seçimlere ittifakla girmesine olan sağlayan yasanın çıkmasıyla beraber seçimlerde kullanılacak olan bütün malzemelerin ve altyapının değiştirilmesi için çalışmalar başladı.

Gelen detaylara göre; seçimlerin erkene alınması kararıyla beraber YSK tarafından çalışmalara hız verildi.

Düzenlenecek yeni sistem ile seçim ittifakları sebebiyle YSK’nın oy hesaplama sisteminin tamamen değişitirileceği belirtildi. Siyasi partilerin seçimlerde almış oldukları oyların hesaplama yönetmleri ile düzenlemelere göre  yapılacağı ifade edildi.

Seçimlerde kullanılacak olan sonuç tutanaklarının il ve ilçe sonuçlarını birleştirme tutanakları ile oy hesaplamalarında kullanılan bilgisayar yazılımlarının yenileceği belirtildi.

Tutanak formlarının ve bilgisayar yazılımlarının ittifak sütunu ile ortak oylarla alakalı bilgilerin yer alacağı şekilde yeniden düzenlemelesinin yapılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tamamen yürürlük kazanacağı 24 Haziran seçimlleri ile pek çok ilkin yaşanacağı belirtildi. Türkiye’de ilk defa 24 Haziranda yeni sistem için oy kullanılacağı ifade edilirken seçmenler hem Cumhurbaşkanlığı ve hemde Milletvekili genel seçimleri için oy kullanacaklar.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. korkunun ayak sesleri̇.bi̇rgün herkese sira geli̇r ve de hesabini veri̇r..