Politika

YSK'dan İyi Parti'nin Seçime Katılamayacağına İlişkin Sosyal Medya'da Dolaşan Belge Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararının ardından en çok konuşulan konularından biri İYİ Parti’nin seçime katılıp katılamayacağını konusu oldu. 

Bu konuda yapılan açıklamalarda kararın Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirleneceği bildirilirken konuya dair yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar,

YSK’DAN İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde İYİ Parti’nin yer alıp almayacağı konusunda sosyal medyada bazı belgeler dolaşmaya başladı. 

Sosyal medya da hızla yayılan ve Yüsek Seçim Kurulu’ndan sızdırıldığı öne sürülen belgelerde ‘İYİ Parti’nin 24 Haziran 2018’de gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Genel Seçimleri’ne katılması Siyasi Partiler Kanunu 36’ncı maddesi ve 2298 sayılı yasa uyarınca uygun görülmemektedir” ifadeleri yer alıyordu. 

Söz konusu belgelere ilişkin YSK kendisine ait internet sitesi üzerinden bir basın açıklaması yayımladı ve söz konusu iddiaları yalanladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Tarafından Açıklama

”Sosyal medyada, Adalet Bakanlığına hitaben İYİ Partinin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin Sadi GÜVEN imzalı bir yazı dolaşmaktadır. Başkanlığımızca Adalet Bakanlığına bu konuda herhangi bir yazı yazılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. iyi parti seçime sokulmazsa önüne taş koyulursa ak parti ve mhp sandığa gömülür demokrasinin olmadığını halkın tamamı anlar bu riske ak parti girermi görücez